SNOW WHITE AND THE HUNTSMEN

Lika härligt som jag tycker att det är att se Charlize Theron på film, lika ohärligt är det att se Kristin Stewart. Här ska dom försöka samsas om både screentime och mitt engagemang och jag kan väl säga att det gick….sådär.

Just precis nu är jag väldans trött på effektfilmer. Mätt liksom. Jag känner mig lite less på att bli lurad hela tiden, jag vill veta vad jag ser, jag vill se äkta scener, riktiga kulisser, bra skådespeleri och en genuin baktanke. Att med den känslan i bakhuvudet hyra den här filmen är så urbota korkat. Vad trodde jag liksom?

Sagan om Snövit, dom sju dvärgarna och den elaka styvmodern känner alla till och det här är inget nytt under solen, det är bara genomfört på ett annat sätt. Den tecknade Snövit utstrålar betydligt mer av allt än Kristen Stewart gör, men Charlize Theron är föga förvånande kalasbra som styvmorsa. Hon spelar elak med iskall kyla, hon känns inte påklistrat beräknande, hon bara skrider fram och ÄR. Chris Hemsworth är Chris Hemsworth. Vad ska man säga?

Filmen som sådan är trist tycker jag, knappt underhållande. Men med tanke på min nuvarande aversion mot CGI-effekter så kunde eftersmaken ha varit bra mycket beskare än den är. Heja Charlize säger jag bara!

8 svar på ”SNOW WHITE AND THE HUNTSMEN”

 1. Ja, man trodde inte att det kunde vara möjligt att bli trött på snygga effekter men det händer. Varför blir filmerna så trista, nu när man har alla möjligheter att realisera sago-elementen jämfört med Willow-tiden?

  1. Sofia:
   Precis lika häftigt som effekter kan vara när man är på _det_humöret, precis lika tröttsamt kan det bli om man är ”felinställd”. Jag är ”felinställd” i nuläget och borde hålla mig borta från filmer som denna. Kanske är det därför jag inte kommer iväg på Dredd….

 2. Älskar Charlize, blir en tio-i-topp med henne på bloggen snart! Inte sett denna film, inte så sugen heller om det inte vore för Charlize då..

  1. Rebecca:
   Jag tror nog inte den här filmen kommer kvala in på din lista, inte som film, men ja, kanske som Charlize-prestation. Vem vet? 😉

 3. Jag var lite mer positiv då jag förfördes av effekterna däremot C.T var inte bra. Överspel av det komiska slaget.
  En fråga har du sett någon Twilight film? Jag har bara sett ett par trailar som nästan lyckats förstöra hela bioupplevelsen.

  1. filmitch:
   Tyckte du hon spelade över. Ahaaaaa. Åhåååå. Jamen så kan man ju också tycka – men det är inte rätt 😉

   Twilight. Yes. Jag såg den första från förtext till eftertext och jag har sett delar av nån av dom andra men det äääääär ju då dåligt, så fasansfullt dåligt.
   https://www.fiffisfilmtajm.se/twilight/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.