Fredagsfemman # 37

5. Torka aldrig tårar utan handskar

Jag minns hur det var på 80-talet, jag minns pratet om HIV och AIDS (fan, jag minns när det hette HTLV3), jag minns rädslorna, tankarna, paniken och känslan av att det inte var nån idé att ha sex överhuvudtaget, i alla fall inte om jag ville leva och bli äldre än typ arton år. Så gick tankarna för mig, en tonårig hetrosexuell tjej. Hur det var för dom homosexuella förstod jag aldrig riktigt, inte förrän nu. Jonas Gardells bok Torka aldrig tårar utan handskar går som TV-serie på SVT och det är ett stycke nutidshistoria som ALLA borde se och läsa. Klicka här för att komma till SVT.

 

4. Josephine Bornebusch

Jag är inte en av dom som hyllar Solsidan till skyarna även om jag gärna tittar på det. Jag kan fnissa åt det, visst kan jag det, men oftast tycker jag det är mer ångestladdat än riktigt roligt. Många pratar om Henrik Dorsins Ove Sundberg, om Felix Herngrens Alex eller Johan Rheborgs Fredde men personligen tycker jag att Mickan i Josephine Bornebuschs tolkning är den bästa karaktären. Det finns (tyvärr) så väldigt många Mickans där ute, så vääääldigt många och Josephine gör henne så på pricken klockrent.

 

3. Ryan Gosling-snyftare på TV ikväll

Klockan 19.30 på Sjuan. The Notebook – Dagboken.

 

 

 

2. Andreas Öhman

Jag tycker att den här mannen är Sveriges mest intressanta regissör just nu.  Han är så begåvad att det nästan är läskigt och han är ett levande bevis för att det går att komma väldigt långt utan fina diplom och utbildningar, det gäller bara att vara tillräckligt bra på det man gör.

 

 

1. Ju mer vi är tillsammans

När jag gick ut från biografen den där tisdagen i augusti efter att ha sett Bitchkram så bestämde jag mig för två saker. 1. Att aldrig någonsin skämmas för att säga bra saker till någon jag egentligen inte känner och 2.  Att jag skulle försöka få ihop min dotters tjejkompisar och alla deras mammor för att gemensamt gå och se filmen när den har premiär. Ikväll är det dags. Massor med platser är bokade och vi ska se den tillsammans. Tillsammans är ett fint ord.

6 svar på ”Fredagsfemman # 37”

 1. 5: Har inte haft möjlighet att se den ännu men ska absolut göra det!

  4: På prickelipricken!

  3: Min pappas absoluta favoritfilm. Jag har köpt den till honom så att han kan se den så ofta han vill. Han är en mjukis och jag är hans dotter 🙂

  1: Tillsammans är ordet, sa Bull.

 2. 5. Gillar också ”Torka aldrig tårar utan handskar”. Även fast det stundtals finns en del bristningar i manus är det en fin miniserie. Den överspelande karaktären Paul är min favorit!

  3. Gillade verkligen The Notebook när jag såg den för ett tag sen. En varm film som jag tror går hem hos både killar och tjejer. Tyvärr känns det som att ”nutiden”, då de är gamla, kan ha uteslutits för att istället bara kört på den fina historien i ett nostalgiskt USA.

  1. dan:
   5. Den där serien är mycket men framförallt är den viktig.
   3. Jag tycker det funkar fint med klippen mellan paret som unga och när dom är gamla. Scenerna när dom är gamla är dom som får mig att tokgrina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.