SPLICE

Clive (Adrien Brody) och Elsa (Sarah Polley) är inte bara ett kärlekspar, dom jobbar tillsammans också.

Båda är forskare med specialinriktning på celldelning, kloning och sånt. Dom lyckas skapa nån underlig varelse som mest ser ut som en rörlig geggaklump (eller bajsblobb om jag ska uttrycka mig aningens mer ofint) genom att kombinera DNA från olika djurarter. Sen urartar forskningen en smula. Dom får hybris och vill dra experimentet ett steg längre genom att göra en hybrid av en människa och en mängd olika djur. Det blir en ganska okontrollerbar varelse. Det som föds är något som kan liknas vid en kombo av en minimal alien, en skinnflådd hare och ett stort ollon.

Varelsen blir mer och mer människolik ju äldre hon blir. Hon döps till Dren och Elsa blir väldigt fäst vid henne, lite som en mamma till ett barn hon aldrig haft. Clive blir misstänksam, han tror att Elsa är långt mycket mer inblandad i experimentet än hon berättat för honom och även män bör förlita sig på sin intuition när den knackar på axeln.

Splice är ett science fiction-drama som skulle ha kunnat bli väldigt bra. Sarah Polley och Adrien Brody är bra i sina roller men filmen i sig är väldans förutsägbar och trots alla effekter så känns den rätt…billig. Det är synd tycker jag.

Dessutom upphör jag aldrig att förundras över många mäns totalt gränslösa potens när det kommer till film. Oavsett situation, oavsett skick på ”partner”, nog fan vill dom göka. Det som händer i Splice gör mig nästan förbannad för hux flux ser jag inte ”monstret” som monster utan mannen som ett totalt freak.

Se filmen och bedöm själv. I say no more.

19 svar på ”SPLICE”

 1. Haha, du lyckades verkligen sätta ord på en mening jag inte fick till. "Det som händer i Splice gör mig nästan förbannad för hux flux ser jag inte "monstret" som monster utan mannen som ett totalt freak." Jag håller med!!

 2. Tack så jättemycket ^^!!!

  Och Splice tyckte jag var bra :), men de sista typ 15 minuterna förstörde filmen.

 3. Håller med dig Fiffi, en film med potential – men tycker regissören (vars namn jag glömt bort, men som gjorde Cube!) slarvade bort allting. Inte minst med hjälp av gök-scenen som du nämner. Onödig.

 4. Hehe, det var väldigt nära att jag såg Splice igår kväll men det blev en annan. Kommer se den snart. Skummade bara din recension men jag litar på att det var en underhållande text. 😉

 5. andreashyllman:
  Skönt att jag inte var ensam om att reagera på det där och att även du som kille håller med mig. 🙂

 6. Jag var sugen på en sci-fi och tänkte först se Splice (som jag visste fanns på Headweb) men sen kom jag på att jag skulle testa Voddler igen eftersom jag hade en voucher som gick ut om några dagar. Hade inte använt Voddler på flera månader eftersom det inte gick att se någon film. Hittade en lovande sf-rulle. Den avbröts efter 3 minuter, efter att först inte ha startat alls. Avbröts igen efter ytterligare 3 minuter. Och igen. Och igen. Och igen. Gav upp, hittade samma film på Headweb och såg den där helt utan problem. Problemfritt. Klockrent. Vilken film det var? Hehe, du får vänta på min recension… 😉

 7. Jojjenito:
  Så du har samma problem med Voddler som jag…
  Men tänker du hålla mig på halster nu alltså? Jahaja. Det är inget annat att göra än att vänta då 🙂

 8. Alltid bra recesnioner på din sida 🙂

  Så här skrev jag om Splice, som fick betyg 1½:

  "Filmen kunde varit bra. Men den var faktiskt inget vidare. Hon som spelade den alien aktiga människan spelade bra, resten av gänget gjorde inget över det vanliga, Adrien Brody är ingen favorit och han omvände mig inte här heller. Filmen är mer drama än thriller. Vilken publik de ville nå med filmen är svårt att säga, Sci Fi fansen kommer inte bli imponerade, effekterna var rätt lågbudget, handlingen kanske ser ok ut på papper, men nä, det här var ointressant. Det var helt enkelt segt. Filmen känns som den går lite för långt också – att blanda in sex, känns osmakligt.

  Det som är bra med filmen är att den känns inte töntig och löjlig, utan håller en seriös ton hela filmen ut. Den är lite mörk och dyster.

  En sak är säker, när man väl ha sett filmen, så vill man inte se den en gång till. "

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.