STAR TREK

Förutsättningarna var dessa:
Jag har aldrig sett ett enda avsnitt av TV-serien Star Trek. Jag har hört talas om namnen Spock och Kirk och ordet klingon men det är ungefär så långt som mina Star Trek-kunskaper sträcker sig. Jo, det är nåt med fingrarna också, man ska dra isär dom två och två som nån form av….hälsning? Äsch. Jag vetefan. Jag tänker inte gubbgissa på sånt jag har noll koll på.

Anledning till titt:
Jag har hört så himla många prata om ”en viss scen” i Star Trek Beyond där Beastie Boys låt Sabotage används och det är tydligen en scen som är ”out of this world”. Star Trek Beyond är dessutom regisserad av Justin Lin och han känns som en regissör som kan förvåna – positivt. Dagens film är inte Star Trek Beyond – jag veeeeeet – men jag kände att jag borde se dom tidigare filmerna för att kunna se den nyaste och ge den en ärlig chans. Dessutom, dagens film är regisserad av J.J Abrams, jag menar, hur illa kan det bli?

Tankar under filmens gång:
Det är förunderligt hur man kan få så många skådespelare att underprestera samtidigt. Den vanligtvis så stabile Anton Yelchin (RIP) skulle inte kunna övertyga en blind om sina skådiskvalitéer här. Chris Pine är ingen personlig favorit men han brukar inte reta upp mig och det gör han inte här heller, han är bara…blek. Men så har vi Karl Urban, världens kanske nu levande sämste skådis och här slår han ännu en spik i DEN brädan. Och Simon Pegg som så många klagar på när han agerar comic relief i Mission Impossible-filmerna…. Kom igen, HÄR DÅ??? VAD GÖR HAN HÄR??? Varför är han ens med??? Att jag inte riktigt förstår själva manuset orkar jag inte ens bry mig om för filmen är tråkig så jag smäller av. Båååååårrriiiiiiing.

Summering när filmen är slut:
Jag måste ge mig själv en klapp på axeln för den här gången hade mina icke-förväntningar verkligen rätt. Jag har medvetet undvikit den här filmen (fram till nu…) och jag var smart som gjorde det för det här klickade verkligen inte med mig alls.

Tjohooooo, det här var ju lajbans! Nu blire Star Trek Into Darkness!! Mer om den imorgon.

6 svar på ”STAR TREK”

 1. Karl Urban är ju det bästa med filmen, bortsett från gamla Spock.

  Fattar inte alls vad det är som skulle vara så speciellt med scenen du hört folk prata om i Beyond. Bered dig på att bli besviken.

 2. Live long and prosper 😀

  Jag vill minnas att jag tyckte denna film var en helt ok uppdatering av serien men att särskilt Pine var osedvanligt trist. Egentligen är det bara Hell or High Water där han har visat något annat än en pretty boy. Själv tyckte jag att Into Darkness var bättre tack vare you kno who. Och eftersom jag gillar Simon Pegg och hans stil både här och i M:I förstår jag inte alls vad folk klagar på över huvudtaget 😉 Beyond har jag dock inte sett ännu.

  1. Sofia:
   Han behöver smutsas ner, helt klart. Herr Pine alltså. Skulle vara kul att se honom som grisig pedofil eller nåt….eller bara en enkel seriemördare, det skulle funka det med. 🙂

 3. Ack och ve – detta är den bästa av de tre nya filmerna. Lycka till 😉
  Sabotage scenen har nog blivit omtalad därför att det är den enda scenen med lite liv i – resten av den filmen är en enda ökenvandring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.