STOKER

Nicole Kidman får passa sig lite nu. Jag älskar henne som skådespelare men skillnaden mellan det perfekta utseendet och en badanka är mindre än vad många tror.

Det tar ganska lång tid in i filmen innan jag tänker på någonting annat än Nicole Kidmans överläpp och det faktum att den tatuerade killen i Prison Break, Wenthworth Miller,  skrivit manus. Hade filmen varit överväldigande jätteintressant hade tankarna inte flugit iväg såhär, då hade jag tänkt på India Stoker (Mia Wasikowska) och hennes familjs öde när pappa Stoker (Dermot Mulroney) så tragiskt gått bort och mamma Evelyn Stoker (Nicole Kidman) försöker sörja på sitt iskalla vis. Så kommer pappans snygge bror Charlie (Matthew Goode) som India inte ens visste fanns och ska bo hos dom i det stora pråliga huset. Charlie är konstig och lite het tycker India som smyger omkring i bowlingskor, spelar piano och onanerar i duschen när hon är smutsig och leran som rinner ner i badkaret ser ut som bajs.

Egentligen är det inget större fel på filmen men jag tror att den behöver ett par tittar för att bitarna ska falla på plats och en omtitt intresserar mig inte jättemycket just nu. Men det jag bär med mig är slutsången, Becomes the color med Emily Wells, som är en helt PERFEKT avslutningslåt, att Wentworth Miller skrivit manus samt att Nicole Kidman är på vippen att transformeras till badanka. Jag kom liksom inte längre än så.

12 svar på ”STOKER”

 1. Fantastisk film. Chan-wook Park viser sin klasse med Stoker, og skuespillerne vet at de jobber med en mester, det er lett å se. Manuset er kanskje ikke helt det beste, slutten sitter ikke helt, men soms sagt, det er stor forskjell på en middelmådig regissør og en storhet som Chan-wook Park.

  1. Captain Charisma:
   Det är klart att du gillar den här filmen, solklart 😉 Hade du gjort det även om du inte vetat att det var Chan-wook Park tror du? 🙂

   1. Det er umulig å svare på, kommer helt an på talentet bak kameraet som jeg skrev. Manus er greit, men ikke helt i toppklassen, derfor klarer de beste å få ut det meste av et middelmådig manus. Visuelt er Stoker nydelig med en klassisk kald atmosfære, og Kidman er også strålende med sin kalde stemme. Nydelig!

    1. Captain Charisma:
     Det är en omöjlig fråga, visst är det det men ibland kan man ju tycka bättre om en film än man egentligen kanske borde på grund av en favoritregissör eller en favoritskådespelare. Jag tänkte om det var så för dig med Stoker. För mig var det Nicole Kidman som lockade.

     1. Skjønner hva du mener. Men selv om han er en av mine favoritter, så er jeg alltid ærlig mot meg selv når jeg ser filmer, uansett om det er favorittregissør/skuespiller. Jeg slakter mange av filmene til Jackie Chan f.eks., som jeg er stor fan av. Park har en skuffende film på samvittigheten, I’m a Cyborg, den er grei nok, men den er veldig tom og ikke så vittig i lengden.

      Jeg likte Stoker pga. skuespillere, den kalde atmosfæren og old school følelsen man fikk. De er halve filmopplevelsen, Park er den andre halvdelen. Og hvis man er vant til sørkoreanske filmer, så kjenner man igjen den kjølige stilen han har bringt med seg. Derfor er sørkoreanske krimthrillere de beste man kan se, de er i en annen liga sammenlignet med andre filmer fra andre land. Hong Kong var gode der de også, men da med korrupte politimenn/triadefilmer.

      Så det har ikke bare med favoritter å gjøre, det har noe med stil og form også, Park gir vesten en dose sørkoransk stil mange ikke er så vant til, men som elskere av world cinema (kom ikke på et annet ord) nettopp elsker! 🙂

      1. Captain Charisma:
       Men jämfört med Old Boy och Lady Vengeance så måste du hålla med om att Stoker är en mycket mycket MYCKET mindre intressant film? Väl? 🙂

       1. Tja, da må man se på filmene og sjanger. Park pleier å vandre litt overalt når det gjelder sjanger. Stoker er helt annerledes enn hans andre filmer, og jeg fant den veldig interessant, så nei, jeg finner den ikke mindre interessant enn filmene du nevner, pluss at dette var hans første produksjon i vesten.

        Et bedre eksempel er The Last Stand regissert av, Kim Jee-Woon, min favorittregissør. Der har du en typisk Hollywood-film som klart er hans dårligste som regissør. Han ble nok kneblet, det inntrykket fikk jeg ikke med Park og Stoker.

        Som sagt, dette er etter min mening en fin og god film, men jeg er skuffet over den tredje akten. Vet om flere som mener det samme at dette kunne vært et mesterverk hadde det ikke vært for den tredje akten.

 2. Jag var inte överförtjust i Stoker, men föll för det visuella som är riktigt snyggt. Hantverket gör filmen bättre än vad manuset är, det är en sak som är säker. Hade faktiskt mer att skriva om filmen inne hos mig så något lyckades den med 🙂

  Kidman har jag aldrig riktigt gillat, även om hon stundtals varit bra. Här är hon dock bara en bifigur och inte särskilt bra.

  1. Movies-Noir:
   Joo….visst…..den har ”nåt” men det där ”nåt” är inte så starkt tycker jag. Det visuella är ju inte allt.

   Jag gillar Kidman som du vet och jag gillar henne i alla filmer, även dom mindre bra. Hon kanske är min kvinnliga motsvarighet till Stallone? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.