TALLULAH

Tallulah (Ellen Page) är hemlös och bor i en liten folkabuss-fast-fulare ihop med sin pojkvän Nico (Evan Jonigkeit). En kväll blir det prat om barn och framtid och dom börjar bråka rätt hårt och Nico sticker.

Tallulah letar upp Nicos mamma Margo (Allison Janney) och av en ”slump” kidnappar hon (Tallulah alltså) ett barn som hon säger är hennes – och Nicos. Barnets mamma (Tammy Blanchard) är svår att tycka om. I ett desperat behov av barnvakt hamnar Tallulah i hennes lägenhet och den där mamman är betydligt mer intresserad av sina egna bröst, att hångla upp hotellpersonalen och ha ångest för om kvällens dejt kommer tycka hon är snygg eller inte än om avkomman har blöja eller leker med eluttagen. Jag kan förstå känslan av att man vill ta barnet, föra det i säkerhet, bry sig om det.

Filmen är skriven och regisserad av Sian Heder som även varit med och skrivit en hel del avsnitt till TV-serien Orange is the new black. Hon är helt klart duktig på kvinnoroller. Ingen av filmens roller är skriven i sten, alla är mångbottnade, alla utvecklas och alla spelas dessutom väldigt bra. Sevärd alltså, på alla sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.