THE BOURNE LEGACY

28 december, 2012

 

 

 

 

 

 

Matt Damon må ha varit Den Jason Bourne i tre filmer men nu visar det sig att han inte var den enda Bourne.  Eller jo, ensam med det namnet var han kanske men inte med det ödet.  Robert Ludlums romaner räckte helt enkelt inte till, här behövdes en spin-off. Filmbolaget kände lukten av en franschise ur vilken det kunde håvas in ännu mer stålars och ur den lukten föddes Aaron Cross (Jeremy Renner).

Jeremy Renner är en bra skådespelare. Rachel Weisz också. Dom två tillsammans gör att den här filmen fungerar – ingenting annat. The Bourne Legacy är en ytterst ordinär actionrökare men sedvanliga logiska luckor och överdrivna skjut-å-explosion-scener som verkar vara till för att vi som tittar inte ska hänga med och då heller inte kunna ifrågasätta.

Jag tyckte filmen var okej som hjärndöd underhållning men inte tillräckligt udda på något sätt för att kunna skriva nåt intressant eller häpp-igt om. Se den eller se den inte. Hur du än gör kommer du inte minnas efteråt vad du valde.

{ 6 comments… read them below or add one }

Movies - Noir december 28, 2012 kl. 21:12

Jag hade hoppats mer på denna. Gillar trilogin och eftersom det var en duktig regissör (som även skrivit manus till de övriga filmerna) trodde jag på mer. Inte dåligt, men lite uddlöst, det håller jag med om. Synd att man inte tar vara på att man har Edward Norton också, en stor miss!

Även jag gav The Bourne Legacy en trea.

Svara

Fiffi december 28, 2012 kl. 22:24

Movies-Noir:
Känns inte det här som urtypen av en ”medelbetygsfilm”? Det är svårt att dissa den, svårt att höja den till skyarna, svårt att komma ihåg handlingen efteråt.

Svara

Movies - Noir december 29, 2012 kl. 14:39

Så sant så, en typisk mittenfilm som. Tyvärr, bör tilläggas då den borde och kunde ha varit så mycket bättre.

Svara

filmitch december 30, 2012 kl. 16:43

Klart godkänd action no more no less. Slutet var spännande.

Svara

Fiffi december 30, 2012 kl. 17:48

filmitch:
Men…..minns du filmen efteråt? För mig har den bleknat lika fort som Looper.

Svara

filmitch december 30, 2012 kl. 20:34

Gone with the wind….likt de tre första filmerna.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: