THE BOURNE LEGACY

 

 

 

 

 

 

Matt Damon må ha varit Den Jason Bourne i tre filmer men nu visar det sig att han inte var den enda Bourne.  Eller jo, ensam med det namnet var han kanske men inte med det ödet.  Robert Ludlums romaner räckte helt enkelt inte till, här behövdes en spin-off. Filmbolaget kände lukten av en franschise ur vilken det kunde håvas in ännu mer stålars och ur den lukten föddes Aaron Cross (Jeremy Renner).

Jeremy Renner är en bra skådespelare. Rachel Weisz också. Dom två tillsammans gör att den här filmen fungerar – ingenting annat. The Bourne Legacy är en ytterst ordinär actionrökare men sedvanliga logiska luckor och överdrivna skjut-å-explosion-scener som verkar vara till för att vi som tittar inte ska hänga med och då heller inte kunna ifrågasätta.

Jag tyckte filmen var okej som hjärndöd underhållning men inte tillräckligt udda på något sätt för att kunna skriva nåt intressant eller häpp-igt om. Se den eller se den inte. Hur du än gör kommer du inte minnas efteråt vad du valde.

6 svar på ”THE BOURNE LEGACY”

  1. Jag hade hoppats mer på denna. Gillar trilogin och eftersom det var en duktig regissör (som även skrivit manus till de övriga filmerna) trodde jag på mer. Inte dåligt, men lite uddlöst, det håller jag med om. Synd att man inte tar vara på att man har Edward Norton också, en stor miss!

    Även jag gav The Bourne Legacy en trea.

    1. Movies-Noir:
      Känns inte det här som urtypen av en ”medelbetygsfilm”? Det är svårt att dissa den, svårt att höja den till skyarna, svårt att komma ihåg handlingen efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.