THE CHRISTMAS CHRONICLES

22 december, 2018

Undrar om inte den här filmen har potential att bli en modern julklassiker?

Två kids som är syskon har huvudrollerna varav lillasystern Claire (Kimberly Williams-Paisley) är asskön! Deras pappa har dött och mamman jobbar alla skift hon kan för att…hon måste. På hemmaplan rebellar sonen rätt rejält, hamnar i fel gäng och lillasyrran idkar utpressning mot honom då hon filmat lite av skiten han pysslar med.

Hon har dock filmat fler mystiska saker. En arm, en hand, av nåt som kanske skulle kunna vara TOMTEN, som lämnar något under deras gran?!? Så….en julkväll, en föräldrafri sådan, ger sig syskonen den på att hitta den där tomten en gång för alla och tomten hittas såklart!

Kurt Russell är en jättebra tomte. Skitmysig i jätteskägg och luddig tomterock. Effekterna är coola och tempot alldeles lagom. Tomtens fru passar också som handen i handsken. Ja, det mesta är smart genomfört i denna Netflix-film som redan i början på december hade 20 miljoner visningar. Alltså första veckan! Undrar hur många den är uppe i nu?

{ 4 comments… read them below or add one }

Sofia december 22, 2018 kl. 14:40

Överraskande trevlig, men trots det lite väl smörig i slutänden för att bli en riktig julklassiker för min del

Svara

Fiffi december 27, 2018 kl. 08:45

Sofia:
Det lär nog inte bli en klassiker för mig heller. Finns så mycket jag vill hinna med/se runt jul ändå så en film TILL att se varje jul…näää. Inte ens Kurtans sköna skägg kan få mig till det.

Svara

Steffo december 23, 2018 kl. 10:03

Men….en julklassiker SKA väl vara smörig värre för att bli en julklassiker, Sofia….?
God Jul! 🙂

Svara

Fiffi december 27, 2018 kl. 08:46

Steffo:
Snäll kan jag hålla med om men smörigt värre blir lite mycket även för mig. 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: