THE EDGE OF SEVENTEEN

Men jösses Amalia vilken härlig film! Dialogen är som ett f***ing smatterband, jäklar alltså, det går undan!

Det är ett SMART manus Kelly Fremon Craig skrivit OCH hon har även regisserat filmen på ett alldeles ypperligt vis och hallelujah hurra vad härligt allt är, tjofaderittan nu slår jag en baklängeskullerbytta på pin kiv.

Hailee Steinfeld spelar Nadine, highschooltjejen som känner sig sådär annorlunda och utanför som nästan alla 16-17-åringar gör. Hon har dock EN kompis, en såndär riktig bästis som heter Krista (Haley Lu Richardson) och dom har varit som ler och långhalm sedan barnsben. Men Nadine har också en storebror Darian (Blake Jenner). En snygg jäkel. Och hux flux har Darian och Krista fått upp ögonen för varandra och Nadine blir nån slags weird tredje hjulet VERKLIGEN mot sin vilja.

Det finns så mycket att gilla med den här filmen men jag hoppas och tror att du vill leta upp filmen och hitta gill-grejerna själv. Nu har jag sparkat dig i baken och fått upp dina ögon för den här lilla – men stora – filmen, resten is up to you. Och LYLLO DIG som har den kvar att se för den är häääärlig alltså.

7 svar på ”THE EDGE OF SEVENTEEN”

  1. Simon:
   Avskydde du kompisen? Det var nog det enda jag inte riktigt förstod, varför Nadine tyckte det var så himla himla jobbigt. Att hon kände sig som femte hjulet var ju inte Kristas och brorsans fel. Tycker jag då .:)

    1. Simon:
     Men….Krista kastar inte bort vänskapen, det är ju Nadine som gör det. Krista verkar ju vilja träffa Nadine ”som vanligt” trots att hon är kär i brorsan.

 1. Jag gillade också denna. Kanske en av årets mer positiva överraskningar? Åtminstone den bästa ungdomsfilmen från året (2016).

  Lite som en bra ungdomsfilm från 80-talet med både humor och hjärta på rätt plats. Hailee Steinfeld är också klart bra i huvudrollen.

  För egen del är The Edge of Seventeen en bubblare för topp tio.

  1. Movies-Noir:
   Utan tvekan den bästa ungdomsfilmen från 2016 tycker jag. Hoppas fler hittar fram till den, det känns som den hamnat i radioskugga… Borde ha gått upp på bio med tanke på hur bra den är. Jag skulle nog säga att det är den bästa ungdomsfilmen sen Easy A.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.