THE GIFT

30 september, 2015

What goes around comes around. Karmakontot. Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Kärt barn har många namn.

Simon (Jason Bateman) och Robyn (Rebecca Hall) har precis flyttat in i ett nytt hus. När dom är på stan och köper inredningsprylar kommer en man fram och säger hej. Han känner igen Simon och presenterar sig som Gordo, en klasskamrat från förr i tiden. Simon minns honom knappt men ger Gordo sitt telefonnummer och säger sådär som man gör: ”det vore kul att ses”.

Gordo tar Simon på orden och letar upp paret i huset. Han har med sig en liten anspråkslös gåva också sådär som man gör. Han är väluppfostrad kan man tänka. Han vill vara snäll. Men nånting med Gordo är skumt som tusan.

Joel Edgerton har skrivit manus, regisserat och spelar själv ”Weirdo Gordo” och med dessa nya linser och hårfärg går det knappt att känna igen honom. Att se Jason Bateman spela en ”vanlig roll” utan komiskt strössel är kul. Han är en bra skådis. Rebecca Hall är också bra. Hon känns skönt ordinär i den här filmen.

Som thriller bjussar filmen inte på något nytt under solen men den är sevärd ändå på nåt vis. Lite ruggig, lite knepig och kanske lite för lite twistig men jag hade en trevlig stund i biomörkret.

Jag såg filmen på Malmö Filmdagar. Det gjorde även Sofia Henke och Jojje.

{ 8 comments… read them below or add one }

Sofia september 30, 2015 kl. 12:53

Ibland är det bara skönt med en ”enkel” välberättad historia.

Svara

Fiffi oktober 4, 2015 kl. 09:32

Sofia:
Det är det verkligen. Och det kryllar inte av dom.

Svara

Jojjenito september 30, 2015 kl. 17:03

Min lilla recension kommer imorgon och jag är nog inne på samma spår. En helt ok rulle. Fast jag gillade den twistiga den här gången. Det kändes som att det hade mer med karaktärerna att göra snarare än att det var ett inkastat berättargrepp för att luras.

Svara

Fiffi oktober 4, 2015 kl. 09:34

Jojjenito:
Håller med. Man kände sig inte ”lurad-för-att-bli-lurad”. Mer att man blev lika förd bakom ljuset som rollfigurerna själva.

Svara

filmitch september 30, 2015 kl. 17:59

Ligger på höstens ska ske lista.

Svara

Fiffi oktober 4, 2015 kl. 09:34

filmitch:
🙂

Svara

Henke oktober 1, 2015 kl. 15:14

Hel ok och ganska nöjsamt för stunden. Bra thriller men ack så lättglömd. Hade också en trea som betyg i huvudet men har nästan glömt hela filmen redan nu. Så blev en tvåa till slut.

Svara

Fiffi oktober 4, 2015 kl. 09:35

Henke:
Ja, har du glömt den är den kanske inte värd en trea 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: