The kids are all right

Ett lesbisk par ville ha barn. En man donerade sperma. Det lesbiska paret får en dotter och några år senare en son. Barnen växer upp och blir två sökande ungdomar som är nyfikna på sitt ursprung och bestämmer sig för att kontakta den biologiske fadern.

Där är filmens handling, en smula förenklad. Krafsar man lite på ytan dyker det upp många fler och intressanta frågeställningar och jag måste säga att The kids are all right är rätt nytänkande i sin enkelhet.

Det är frågor om relationer i stort, om sexualitet, om kontrollbehov, om kärlek, om att vara barn och växa upp och om att vara vuxen och bli äldre. Jag är väldigt imponerad av filmmakarna, av skådespelarna, av helheten för det hade precis lika gärna kunnat bli en banal smörja av det här. Nu är The kids are all right istället en köttig berättelse som håller från A till Ö och hela vägen däremellan och detta tack vare Annette Bening, Julianne Moore och Mark Ruffalo som den glödande och personliga vuxna trion. Mia Wasikowska (Alice i Underlandet) är också bra som den osminkade tonårsdottern Joni.

Jag gör en liten våg i soffan för det här är bra. Det känns liksom som att det är…på riktigt.

6 svar på ”The kids are all right”

 1. En film jag såg häromdagen (uppladdningen inför Oscarsgalan) och jag imponerades hur väl man lyckades klämma in så många seriösa ämnen i en och samma film, och dessutom lyckades få det till en dramakomedi. Imponerande! Kom och tänka på den svenska filmen Patrik 1,5 som lyckades med något liknande, fast i en mindre skala.

  Dessutom blev jag imponerad över manuset som var välskrivet och backade upp skådespelarna, snarare än många av de andra av årets Oscarsfilmerna där det snarare är skådespelarna som helt stjäl showen.

  Bra recension!

 2. Martin:
  Ja, visst är det snyggt att lyckas med den grejen utan att filmen känns spretig och konstig. Helt klart imponerande!

 3. Nej nej nej, en klassisk romcom utan överraskningar nånstans. Sett det en miljon ggr förr och den har inget i Oscarsgalan att göra. Okej söndagsmatiné och that's it.
  /Surskägget

 4. Surskägget:
  För det första håller jag inte med dig. Jag tycker inte ens att filmen ÄR en romcom. Snarare ett romantiskt drama eller bara ett drama.

  För det andra håller jag inte med dig. Jag har inte alls sett det där en miljon gånger förut. Jag tycker det var rätt mycket nytt i storyn, eller i alla fall vinklat på nya sätt.

  För det tredje håller jag inte med dig. Jag tycker inte det är en matiné. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.