THE READER

Den unge mannen Michael (David Kross) faller handlöst för den äldre kvinnan Hanna (Kate Winslet). Dom inleder ett passionerat och hemligt förhållande där höjdpunkterna, förutom sex-prylen, är när Michael tar fram en bok och idkar högläsning för Hanna.

Några år senare studerar Michael till advokat och som en del i utbildningen bevittnar han en rättegång mot nazistiska krigsförbrytare och får sitt livs chock när han ser Hanna stå inför rätta. Han förstår att Hanna bär på en hemlighet. Han VET att Hanna bär på en hemlighet, men kan han röja den?

The reader är en bra film. Kate Winslet är jättebra, David Kross är söt så jag bara smäter. Problemet, som jag ser det, är att all form av trovärdighet i filmen försvinner när den äldre Michael gör entre. Han spelas av Ralph Fiennes. Ralph Fiennes är som en dyngpöl, han är som insidan av en dammsugarpåse maskerad till manskropp. Så tråkig är han.

Varför kan jag inte ha överseende med detta om filmen ändå är bra? Säg det. Det går inte. Kanske är filmen helt enkelt inte tillräckligt bra.

Filmen känns som ett försök till snälla-ge-hit-en-oscar-det-är-ju-en-snyftare-med-själ-och-baktanke och visst, stråkarna går på högvarv och det är en tämligen intressant berättelse. Men det är för lite nerv för att bli jättebra när David Kross inte är med i matchen. Det är min syn på saken.

4 svar på ”THE READER”

 1. Hej Fiffi,
  har inte sett Reader.
  Men jag tänkte slänga ur mig tips på lite udda filmer som jag tyckte var riktigt bra.
  Amerikanska filmer med tanke, hjärta och spänning.
  Även lite humor.

  Detta för att muntra upp dig och din matglade man 🙂

  "Dinner Rush" fanatstisk liten pärla. Som ett litet kammarspel. Utspelar sig på en restaurang nästan hela tiden.

  På tal om mat så är "Grilled" nästa lilla stjärnskott. Osannolik saga om två köttförsäljare och vad som händer om en sak leder till en annan osv.

  Håll till godo.

  Peli

 2. Hej Peli!

  Dinner Rush har jag sett, jag gillade den. Grilled låter som något jag borde kolla upp. På din beskrivning låter det som mitt eget liv just nu ;D

  Kom gärna med fler förslag på filmer du vill läsa recensioner av. Alla tips mottages tacksamt 😀

 3. Ok, Ralph Fiennes var väl ingen hit men jag förstod verkligen inte storheten med den här. Kate Winslet var som vanligt fantastisk men jag tyckte att man missade att fördjupa sig i de intressanta frågorna. Det blev liksom bara hängande i luften efter Winslets karaktär hade uttalat dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.