THE TRIP TO ITALY

Stoppa pressarna, undrens tid är inte förbi!

Inte sedan Gudfadern 2 kom 1974 har en uppföljare varit bättre än originalfilmen men nu har det alltså hänt igen. Nu är inte The Trip to Italy uppe på Gudfadern-nivå och lirar men det är en sjuuukt mysig och harmlös liten film som lätt kan muntra upp den mörkaste av vinterkvällar.

När Steve Coogan och Rob Brydon imiterar Christian Bale, Michael Caine och Tom Hardy (som Bane) skrattar jag så tårarna rinner och jag känner ett litet sting av ”det är väl tyyyyypiskt” att jag inte såg filmen på bio tillsammans med fler glada fnissare. Jag tror det hade gjort filmen kanske – om möjligt – ännu bättre.

6 svar på ”THE TRIP TO ITALY”

 1. Har blivit rekommenderad denna så jag ska försöka kolla in den (bl.a. hört om filmreferenserna den ska ha och det gjorde mig extra nyfiken).

  Men, a) visste inte att det var en uppföljare (även om jag vill minnas en liknande film som jag inte heller sett) och b) Gudfadern-originalet är fortfarande bäst (inget slår Marlon Brando som gudfadern). Men det är en smaksak, så klart. Första och andra filmen är ju riktigt bra.

  1. Movies-Noir:
   Både denna film och första filmen är helt fullsmockade med filmreferenser, dom två männen gör inget annat än att imitera skådisar och äter mat 😉

   Skillnaden mellan första och andra Gudfadern (i betyg) är inte mer än nån promille. Båda filmerna är 5/5 för mig men jag håller tvåan som starkare. Men visst är det en smaksak 😉

   1. Har nu sett båda filmerna och imitationerna var helt klart en av filmernas behållning. Och de nämner ju Gudfadern I och II i den andra filmen, så nu förstår jag varför du nämnde det precis som Steve och Rob gjorde i filmen – nice 🙂

    Texter om filmerna kommer om en vecka eller så…

    1. Movies-Noir:
     Vad kul att du sett dom nu och smart av dig att se båda filmerna efter varandra. Ser fram emot att läsa recensionerna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.