TOTAL RECALL

25 november, 2009

Den här killen är guvernör i Kalifornien. Tänk om nån hade sagt dom orden i mitten/slutet av 80-talet när han pangade och tjongade, spände sig, sprang och hoppade som bäst. Gud vad världen hade skrattat.

Det är 2084. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) är en vanlig tjomme, en byggnadsarbetare med en enda dröm: att få resa till Mars.
Han beger sig till Rekall, ett företag som tillhandahåller artificiella resor genom att plantera in fuskminnen i hjärnan. Du kan resa var du vill, som vem du vill med vem som helst. Quaid vill åka som ”James Bond in space”, han vill till Mars och han vill träffa en brunett för han är en brunettkille.
Nånting går fel med hela tjottaballongen och Quaid kommer ”hem” från sin resa utan att minnas ett jota bara för att innanför hemmets dörrar bli attackerad av sin egen blonda fru (Sharon Stone).
Quaid kan självklart inte finna sig i att bli nerbrottad av ett fruntimmer, jösses, karln har biceps som en Belgian Blue, och snart är hon nere för räkning. Det behövs inte många tusen nålar innan hon börjar berätta vad hon vet: att allt han minns, allt han trott var verklighet, är fake. Till och med deras äktenskap är en bluff. Vem är han? Var kommer han ifrån? Och vilka är dom arga männen i övervakningskameran som är på väg upp till hans lägenhet i detta nu?

Douglas Quaid (skådespelaren Schwarzenegger) blir arg och när Douglas Quaid (skådespelaren Schwarzenegger) blir arg löser han problem på det enda sätt han kan: med våld och mysig B-action.

Det här är en härlig matinérulle som gärna ska avnjutas på VHS då effekterna ändå är så keckiga att lite grynig bild och raspigt ljud inte försämrar filmupplevelsen ett endaste jota.

 

{ 7 comments… read them below or add one }

Sofia maj 14, 2010 kl. 07:31

Kan den här och Robocop vara det bästa som producerats inom 80-talsaction? Lutar åt det hållet. Personlig favorit: bruden med tre bröst…

Svara

f i f f i maj 14, 2010 kl. 10:19

Sofia:
Det är den verkliga framtiden efter kärnkraftsolyckor, utsläpp och skit. 🙂

Svara

Sofia maj 15, 2010 kl. 13:28

Japp — glöm allt det där trista med hår som faller av och cancer. Förstärkta prostituerade är vad framtiden lovar 😉

Svara

Sofia maj 16, 2010 kl. 06:31

Fast när det gäller 80-taletaction får jag skämmas för min glömska… Tycker nog att T1 kan få kvala in också

Svara

f i f f i maj 16, 2010 kl. 07:24

Sofia:
I min värld kan varenda Stallone-action kvala in där också.

Svara

Sofia maj 17, 2010 kl. 11:28

Efter att ha läst ditt Stallone-inlägg kunde jag nästa gissa det…

Svara

f i f f i maj 17, 2010 kl. 14:45

Sofia:
;D

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: