Trailer: The girl with the dragon tattoo

24 september, 2011

Mitt val av jullovsfilm på bio är tämligen enkelt i år för det här är en film jag verkligen ser fram emot (till skillnad mot Stig-Helmer). Bara åsynen av en gammal hederlig telefonkiosk gör mig alldeles lycklig och det finns mycket som är gammalt och svenskt i den här filmen.

Vad tror du? Är den här versionen bättre/sämre än den svenska?

 

{ 13 comments… read them below or add one }

filmitch september 25, 2011 kl. 01:19

Ja sämre kan den i alla fall inte vara 😉 Om ska vara ärlig så har jag aldrig förstått Millenium hypen. Ganska dåligt skrivna böcker och halvtaffliga tv-filmer som gick upp på bio. Men det är iofs Tjuritch i ett nötskal.

Svara

Fiffi september 25, 2011 kl. 10:56

filmitch:
Då ska det bli kul att se om Tjurich smältisch när du får se den här versionen 😉

Svara

dan september 25, 2011 kl. 09:57

Någon tidning skrev att orginalet, i och med den nya förlängda trailern, framstod som en medioker TV4-deckare. Känns snarare som att journalister, av gammal vana, framhäver filmer som av naturlig anledning har haft en större budget som bättre än allt annat.

Ser fram emot den här filmen. Främst för att jag gillade ”Män som hatar kvinnor”. Dels för att filmen utspelar sig i Sverige istället för att appliceras på den amerikanska kartan(!). Och givetvis för att det är David Fincher som står bakom projektet.

Svara

Fiffi september 25, 2011 kl. 11:03

dan:
Jag undrar om politiker (och andra insatta) inser värdet i att en sådan här film görs OCH att den görs i Sverige? Vad detta är värt i reklam för Sverige och i framtida turism går nog inte att räkna ut ens. Jag tänker bara på alla stadsvandringar som görs ”i Salanders fotspår” i Stockholm, det kommer ju inte bli mindre av den varan efter den här filmen.

Vad gäller filmversionerna så tror jag det är dumt att jämföra dom, fast det kommer säkert vara svårt att låta bli, men det här är ju en helt egen grej där karaktärer finns med som inte finns i boken.

Men nu är vi två i alla fall som håller tummen att det här kommer bli bra 🙂

Svara

Movies - Noir september 25, 2011 kl. 17:06

Jag har endast sett den första filmen i serien och den var bättre än jag trodde den skulle vara. Kanske lite lång där på slutet. Hur som helst kommer jag definitivt se Finchers version och vi vet vad han kan göra i genren sedan tidigare.

Om den blir bättre än originalet ? Det tror jag mycket väl den kan bli, men som vanligt när man sett originalet först blir det inte samma sak. Men jag sätter ändå en slant på att jag kommer gilla denna mer trots att jag alltså tyckte originalet var bra.

Svara

Movies - Noir september 25, 2011 kl. 17:10

Glämde att länka till min recension av Män som hatar kvinnor för de som är intresserade 😉

Svara

Movies - Noir september 25, 2011 kl. 17:11

Och glÖmde, haha.Varför kan man inte redigera sina kommentarer -_-

Svara

fiffi september 25, 2011 kl. 17:52

Movies-Noir:
Vore kul att se vad du tyckte om du såg dom andra två filmerna också. Själv tycker jag att den första filmen är den svagaste och dom andra två är ju liksom en film (precis som bok 2 och 3 egentligen är en historia). Du kanske ska ge dom en chans? 😉

Svara

Sofia september 26, 2011 kl. 08:29

Står på tjuritch sida, den kan ju knappast bli sämre. Eller jo, det kan den, men med persongalleriet inblandat är sannolikheten inte så stor. Däremot kommer jag säkert att se den, jag såg ju den svenska till slut…

Svara

Fiffi september 26, 2011 kl. 16:12

Sofia:
Tyckte du dom svenska filmerna var SÅ dåliga alltså?

Svara

Sofia september 27, 2011 kl. 20:33

Njaä, de kunde vara sämre men någon stor filmupplevelse var det knappast. Less på Michael Nyqvist och Haber var inte särskilt läskig.

Svara

Surskägget september 26, 2011 kl. 17:03

Om Fincher så skulle gjort den här med förbundna ögon samtidigt som han konstant satt inlåst i en bajamaja kommer hans version vara överlägsen den svenska som var en tevedeckaraxelryckning som typ all annan svensk ”action”. Därmed inte sagt att det kommer vara en bra film då grundmaterialet är för svagt för att överhuvudtaget ha blivit sån superbestseller som den blivit. Älskar ju Fincher men har svårt å se att han kan ta med sig tillräckligt mycket Se7en för att lyfta den här till några högre höjder.

Svara

fiffi september 26, 2011 kl. 20:22

Surskägget:
Det var ord och inga visor, hahaha 🙂
Själv tycker jag att böckerna vida överglänser filmerna och att bok 2 och 3 var superspännande läsning, men det är jag det och jag får hoppas att åtminstone David Fincher tyckte detsamma 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: