TRICK´N´TREAT

Första fem minutrarna är som en salig blandning av Halloween (originalet) och Spider-man (fast i molnig solnedgång). En maskerad kille som andas tungt, en läskig stämning och mörka seriestripsförtexter som gör mig alldeles glad.

Nästa halvtimme bådar gott. Det är en helt galen Dylan Baker, en extremkräkande tjock pojke, lysande läskiga pumpor överallt, Anna Paquin utklädd till Rödluvan, det är varulvar, zombies, blod och så mycket kleggiga ljud att jag absolut avråder från att göra som jag: se filmen och samtidigt lyssna på ljudet i hörlurarna.

I andra halvan av filmen vänder det. Brian Cox dyker upp och det är inte hans fel att filmen urartar, men urartar är just vad den gör. Filmen blir nån slags Twilight zone-parodi, en ”Twilight Klegg” och jag sitter mest och häpnar över hur mycket skräckerier det går att klämma in på 82 minuter utan att det känns läskigt alls. Inte förrän filmen når det absoluta slutet förstår jag att det faktiskt finns en röd tråd genom historierna även om den är tunn som fiskelina.

Det ingen kan ta ifrån filmen är att den är snygg. Jävligt snygg till och med. Ska jag jämföra den med något så blir det med en stor påse plockgodis men där nån snott dom riktigt goda bitarna och kvar är bara sötlakrits och såna där billiga geléhallon som enbart smakar strösocker. Däremot är postern så snygg att jag lugnt hade kunnat ha den på väggen.

10 svar på ”TRICK´N´TREAT”

  1. Jag har svårt att se att det någonsin skulle vara Brian Cox fel att en film urartar. "Extremkräkande" sade du? Attans, då gick den här bort då…

  2. Den här verkar många skräckfilmsdiggare lyfta fram men trots det har jag inte ansträngt mig nämnvärt för att se den. Din recension ökar inte heller motivationen för att göra det. 😀

  3. Såg filmen förra året och tyckte ung. som Fiffi. Det är en otroligt snygg film men den är vare sig spännande eller speciellt bra, men som sagt riktigt snygg.

  4. Sofia:
    Brian Cox är bra i filmen, precis som vanligt. Men, ja, andra halvan är inge vidare och det är där han är med.

  5. BlueRoseCase:
    Men du kanske kan se den i rent nyfikenhetssyfte? Det kan vara rätt intressant att veta hur det ser ut när en liten pojke spyr så exorsisten-linda ligger i lä 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.