TRON LEGACY 3D

Sam Flynn (Garett Hedlund) är son till Kevin Flynn (Jeff Bridges), världens mest framgångsrika spelutvecklare som på ett oförklarligt sätt försvann när Sam var liten. Nu har Sam hunnit bli 27, lever lite av ett rebelliskt liv och är i hemlighet ägare till aktiemajoriteten i pappans företag.

Alan (Bruce Boxleitner), Kevins vän och kollega, fick ett sms från Kevin från ett tjugo år gammalt nummer och Sam beger sig till spelhallen där hans pappa brukade hänga för att försöka klura ut var meddelandet kom ifrån. När han hittar den hemliga dörren i väggen bakom arkadspelet Tron och går nedför trappan till tonerna av Eurythmics Sweet dreams, ja, vore jag inte redan såld blev jag det då.

För dig som minns Tron från 1982 så ja, det är samma skådespelare i rollerna som Kevin och Alan. En åldrad Jeff Bridges och en mycket gråhårig Bruce Boxleitner (som jag aldrig hade känt igen om jag inte vetat att han skulle vara med). Det nya ansiktet Garrett Hedlund kommer med denna film att bli 90-talisternas och 00-talets kids svar på Harrison Ford och Tron Legacy kommer att bli deras Bladrunner. Gällande detta är jag HELT säker.

Alltså, jag skiter egentligen i handlingen, jag ids inte förklara mer om den. Jag vet bara att när jag sitter där på rad fyra med dom där fåniga 3D-glasögonen utanpå mina vanliga och det tar inte ens trettio sekunder av filmen innan jag bränner av mitt första leende och jag känner hur fötterna liksom lyfter från golvet och jag vill bara göra raketen sådär som jag gjorde i förskolan och jag är glad att ingen filmar mig för jag är fullt medveten om att jag ser ut som en påtänd lergök när jag inte kan sluta dumflina och aldrig förr, ALDRIG FÖRR, har hjärnans underhållningssynapser knasprat, blippat och varit på samma nivå hos en 38-årig kvinna som dom är på en 12-årig pojke men nu, NU JÄVLAR KLICKAR DET!

Jag älskar det här! Jag älskar känslan av att liksom transformeras in i en annan värld och när effekterna är så fenomenalt gjorda som här så är det ståpäls, armsvett, gåshud, giftstruma och hela konkarrongen samtidigt. Att jag dessutom är i det närmaste barnsligt förtjust i elektronisk blippblopp-musik gör det inte sämre. Det Vangelis gjorde för Bladerunner gör nämligen Daft Punk för Tron Legacy – och med den äran!

Att biografmaskinisten på Rigoletto 1 hade den goda smaken att höja volymen ordentligt så att väggar, golv och framförallt stolen skakade när det hände värstinggrejer på filmen, det är sånt jag uppskattar som tusan. Det var bara att hålla i sig i armstöden och hänga med på åkturen.

Har du inte biorum hemma med jätteduk, värstingljud, ljudisolerat tak och äggkartonger på väggarna så finns det ingenting bättre att investera 125 spänn i under julhelgen än att se Tron Legacy i 3D på bio. För mig är det här utan motstycke årets absoluta upplevelse-överraskning.

 

 

Trailern på Tron från 1982 kan du se här, Tron Legacys trailer kan du se här och hela det MAKALÖSA soundtracket kan du lyssna på här.

22 svar på ”TRON LEGACY 3D”

 1. Gud vad kul att det klickade så totalt! Det är ju de här filmupplevelserna man lever för. Hmm och jag som har ett SF-presentkort som jag vet precis vad jag ska göra med nu 😀

 2. Sofia:
  Och ingen är mer förvånad än jag över klicket! ;D
  Jag sa till min kollega innan jag gick på visningen att det här är en sån film som jag aldrig hade betalat pengar för att se på bio, trailern gav mig ingenting och nä, inte filmaffischerna heller. Så sitter jag där i salongen och blir bara fullkomligt FÖRÄLSKAD. Skithärligt ju!

  Du kan inte använda ditt presentkort på bättre sätt just nu. Tycker jag då. 🙂

 3. Tack tack för denna recension. Brorsan och jag ska gå på bio i Jul och jag har funderat på vilken film vi ska se. Nu vet jag att det kan bli denna. Daft Punk är dessutom personliga favoriter.

 4. Jojjenito:
  Du kan släppa logga-ångesten denna gång. Det ÄR en snällisfilm, inget blod, inget sånt alls, men det spelar liksom ingen roll. 🙂

 5. Jag LÄÄÄÄNGTAR efter att se denna film!!!! Och du gör det inte lättare för mig. Det kommer att dröja ett par veckor innan jag har tid, tyvärr.

 6. DRL:
  Hoppas jag inte haussat upp dina förväntningar till max så det blir platt fall bara, men jag kunde liksom inte skriva på något annat sätt. Det bubblar som Pommac i magen fortfarande 😉

 7. Wow lite överraskad måste jag säga. Dags att recensera orginalet? Jag minns den som väldigt charmig men otroligt bristfällig…

 8. Joel:
  Jag har originalet på DVD i hyllan men jag erkänner, det var ååååååratal sen jag såg den. Tror inte ens jag kom igenom filmen. Kanske ska ge den en chans till om/när det inte finns något bättre/roligare/intressantare film på lut 😉

 9. Härligt att du gillade den så mycket!
  Jag var ju inte riktigt lika såld … 😉 (även om jag håller med om att den är sjukt snygg!)

 10. Sofia:
  Jag minns knappt ingenting av den ska jag villigt erkänna. Jo, kanske att jag tyckte det var lite konstigt att se Luke Macahan i den där rollen. Men jag ska se om den och ge den en ärlig chans 🙂

 11. Intressant att det klicka så fullständigt för dig, Fiffi. Kul att höra:)

  Håller med dig om att det är en given biofilm och en upplevelse man inte kan få hemma. Gillar även din liknelse till "Blade Runner", då jag hade samma uppfattning kring den som med TRON. Samma för- och nackdelar.

  Såg även ettan som en uppvärming inför Legacy och jag tyckte väl jag att jag kände igen Bruce Boxleitner från någonstans. Det är ju ingen mindre än Luke Macahan himself. Tusen tack för den informationen Fiffi och God jul på dig 🙂

 12. Martin:
  Du verkar också ha gillat filmen, det glädjer mig. Dom gånger en film klickat för mig på det här viset är ofta när jag inte haft några som helst förväntningar, helst ska jag inte veta ett dugg om filmen innan jag ser den då brukar det bli bäst.

  God Jul på dig med 😀

 13. Jag är nykär i Tron Legacy. Jag har liksom ingen annan rationell förklaring till varför jag tycker om den så mycket. Jag sitter också hemma och väntar vid telefonen hela tiden…men Tron Legacy ringer aldrig. 🙁

 14. Hehe, fiffi, liite blod var det faktiskt. Juh! (Tänker på din kommentar om "inget blod".) Har sett den nu. Kommer en recension så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.