Veckans Berenger: DÖDLIGT SPEL

16 oktober, 2012

På 80-talet gjordes det en hel drös med thrillers som både var lite småsmarta, kluriga och ganska annorlunda sett till hur thrillers görs idag. Dödligt spel är en av dessa. Det är ingen stor film, inget ögonbrynshöjande, ingen klassiker av något slag MEN det är en film som fortfarande håller, som utsöndrar nåt slags charmigt 80-tal, är lite småspännande, har en twist som man kan genomskåda efter fem minuter om man är lagt på det viset eller inte fatta förrän på slutet om man är utarbetad och tokseg när man ser filmen. Jag gillar det.

Dan Merrick (Berenger) råkar ut för en bilolycka, hamnar som en påse köttfärs på sjukhuset och tappar minnet. Hans hustru finns lojalt vid hans sida och tillsammans jobbar dom med att få honom på fötter igen. Men i takt med att minnet kommer tillbaka blir Dans liv mer och mer skumt. Vad har egentligen hänt och är hans liv det liv han trott?

I den här typen av roller är Tom Berenger som bäst. Han känns absolut självklar och dom höga jeansen är på plats. Filmen håller över lag rätt hög klass både vad gäller manus, regi och övriga skådespelare. Det är helt enkelt inte så pjåkigt. Perfekt film att se en kulen höstkväll, speciellt om du inte sett den förut.

{ 5 comments… read them below or add one }

filmitch oktober 19, 2012 kl. 14:11

Jag VET att jag sett filmen men kommer inte ihåg ett dyft. Absolut totalt blankt i sinnet.

Svara

Fiffi oktober 20, 2012 kl. 21:32

filmitch:
Det kanske är läge att se om den? Filmen funkar nämligen inte om du minns slutet 😉

Svara

Movies - Noir oktober 22, 2012 kl. 19:36

Mmm, håller med dig – det är en film som funkar bra att se en höstkväll. Minns att jag gillade trailern vilket gjorde att jag köpte den på DVD för länge sen när jag var ute efter lite sköna thrillers från den här perioden. Gav den också 3/5.

Svara

Fiffi oktober 22, 2012 kl. 20:41

Movies-Noir:
Om du gillade den här kommer du älska filmen jag skriver om imorgon. Tror jag. 😉

Svara

Movies - Noir oktober 23, 2012 kl. 17:09

Jo, den gillar jag nog mer än denna.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: