Veckans serietidningshjälte på film: CATWOMAN

Det finns dom som förvaltar en räkmacka på genomtänkta och smarta sätt. Halle Berry är inte en av dom.

Efter sin Oscarsvinst med filmen Monster´s Ball (som kom 2001) drog hon en högvinst som Bondbrud mot Pierce Brosnan i CGI-katastrofen Die another day (hallå, surfscenen!) och bortsett från lite X-men-agerande ur den högre skolan är Catwoman hennes yrkesmässiga peak sedan dess. Något att vara stolt över? Skulle inte tro det.

Halle Berry är som jag ser det den kvinnliga skådespelarmotsatsen till artisten Robbie Williams. Alla kvinnor vill ha Robbie, alla män vill vara Robbie och om det kniper vill männen ha honom också, dingalingen till trots. Vad gäller Halle Berry så finns det ingen kvinna som inte skulle byta ut sin kropp mot hennes i en handvändning, ingen man som inte slickar sig om munnen när hon kommer upp ur havet iklädd vit bikini och ingen kvinna som skulle säga nej tack om Halle kom fram och åmande bjöd på en svettig bortamatch.

Hjälper detta det allra minsta när jag tittar på Catwoman? Hjälper det att hon är urläcker i latex när filmen i sig är så infernaliskt fånig? Kan jag bortse från kostymen, från manus, från sunkig filmning, från dåliga skådespelarinsatser över lag? Nej, nej och nej. Jag kan inte det.

Halle Berry spelar alltså Patience Phillips, kvinnan som blir antastad av en bonnkatt, förvandlas till Catwoman och sen ska rädda sin lilla del av världen (alltså inte samma Catwoman som Anne Hathaway spelar i The Dark Knight Rises, där heter hon Selina Kyle). Filmen är regisserad av mannen med artistnamnet Pitof, en snubbe som innan Catwoman endast gjort Vidocq (med Gérard Dépardieu) och efter Catwoman ingenting, inte en enda långfilm. Jag förstår varför.

Halle Berry kan på många sätt jämföras med Ben Affleck och detta inte bara för att dom båda lyckats göra rätt tuffa seriehjältar till avskrädeshögar på film. Jag tycker sällan Halle Berry är bra alls. Hon är vacker som en dag men skådespeleri vete tusan om hon behärskar. Nu säger jag inte att jag tycker Ben Affleck är vacker eller ens snygg för det tycker jag inte men precis som att snyggingar med utstrålning kan mima till förinspelade Nana Hedin-refränger så kan människor få skådisjobb på grund av utseende allena. Det håller en gång, kanske två men det håller inte en livslång karriär. Halle Berry borde definitivt stanna upp och tänka efter, kanske byta bana, göra nåt annat. Sälja muffins eller nåt. Vad som helst.

13 svar på ”Veckans serietidningshjälte på film: CATWOMAN”

 1. Haha! Minns knappt något från filmen, men Hally minns jag såklart 😉 Hon fick ett kalkonpris för sin insats, som hon (tycker jag) tog emot med bravur. Inte många skådespelare som brukar dyka upp till de här tillställningarna. Det tyder ju på självinsikt kanske, även om hon hänger de övriga i produktionen:-)

  http://www.youtube.com/watch?v=U-7s_yeQuDg

 2. Jag har alltid tyckt Berry varit ganska kass skådis men trott att det varit min medfödda grinighet som legat mig till last. Nu vet jag att det inte är så. Det tackar jag för samt även för en mycket underhållande recension på en film jag inte sett och aldrig kommer (det kan jag lova på stående fot) att se.

 3. Glöm för all del inte mästerverket Gothika också… Åhh, man vill ju bara dö när hon viftar med den där piskan. Eller för all del basketscenen. Samspelet mellan henne och Bratt är faktiskt imponerande stelt.

  1. Sofia:
   Gothika tyckte jag var helt okej (som jag minns den). Lite larvig men småspännande. Kanske måste se om den eller….kanske inte ändå.

 4. Så ska ännu en skön motorsågning se ut! 🙂
  Det här är en riktig stinker!
  Ren och skär skit i presentförpackning.

  Och Halle B har jag jag aldrig varit speciellt imponerad av vare sig som skådis eller bildskön kvinna…..

  1. Steffo:
   Jag kanske ska göra en ny form av fiffilura som heter Stinky. Då skulle den här filmen få fem Stinkysar.;)

   Men du, imponerad eller ej, inte fasiken kan du säga att hon är en icke attraktiv kvinna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.