Svensk söndag: VI ÄR BÄST!

31 augusti, 2014

Det är 1982. Human League har en hit med Don´t you want me och dom flesta tjejerna i klassen har pastellfärgade kläder och helikopterlugg. Men inte Bobo (Mira Barkhammar) och Klara (Mira Grosin), dom har stubbat hår, gillar punk och tänker starta ett band.

Av någon anledning missade jag den här filmen när den gick på bio, eller, jaaa,  jag missade den inte, jag valde helt enkelt bort den. Den lockade mig inte, inte för fem öre och det förundrar mig varför. Filmen utspelar sig under samma tid då jag själv var liten, den handlar om musikintresserad ungdom vilket jag också var och Lukas Moodysson har regisserat vilket alltid är intressant. Så v a r f ö r har jag inte sett filmen förrän nu? Kanske för att min magkänsla var rätt, den var helt enkelt bara….sådär.

Sådär är ett ganska orättvist ord för en film som är så pass bra gjord som denna. Dom unga tjejerna är väldigt duktiga alla tre, scenografin är exemplarisk, känslan är bra men jag tror helt enkelt jag är bortskämd med känslostormar a la Fucking Åmål, Tillsammans och Lilja 4-ever. Vi är bäst! når inte ända  fram till mig och hur mycket jag försöker analysera varför så kommer jag bara fram till ett enda svar: därför.

{ 4 comments… read them below or add one }

Sofia augusti 31, 2014 kl. 09:24

Helikopterlugg, check. Jag var däremot inte så förtjust i pastell…

Svara

Fiffi augusti 31, 2014 kl. 15:25

Sofia:
Inte jag heller (när jag väl fick bestämma själv) 😉

Svara

Jessica augusti 31, 2014 kl. 22:32

Du var musikintresserad, men var du punkare?
Jag föll pladask för filmen. Men jag sticker inte under stol med att det finns en stark nostalgifaktor i detta.

Svara

Fiffi augusti 31, 2014 kl. 22:38

Jessica:
Nej, jag har aldrig lyssnat på punk. Jag var synthare.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: