Woody Allen-helg: Bananas

Ja, okej, det här är inte en av Woody Allens starkaste rullar. Det är inte ens en stark rulle. Den är faktiskt så pass dålig att det i mina ögon inte känns som en Woody Allen-film men jag kan liksom inte missa straffsparken mot öppet mål: Sylvester Stallone är ju med!

Han är med så lite i filmen att han knappt är omnämd på Imdb men på min Stallone-VHS-hylla står Bananasfodralet tveklöst och stolt.

Woody Allen som soldat för tankarna till Lasse Åberg i Repmånad och det är inte heller en film jag tycker är särskilt bra om, men å andra sidan, Stallone i rollistan hade kanske fått upp mina ögon för den filmen också?

Helt ärligt är filmaffischen rätt missvisande då jag tycker den för tankarna till en skön 70-tals komedi men visst, den har sina roliga scener, men dom är lätträknade.

Självklart lyckades Woody ge sin dåvarande flickvän/fru Louise Lasser den kvinnliga huvudrollen, vilket verkar vara populärt för manliga regissörer att göra. Det kanske är enklast för husfridens skull men det är inte alltid det bästa för att höja en films kvalitéer.

10 svar på ”Woody Allen-helg: Bananas”

 1. http://www.discshop.se/shop/img/omslag/front_large/5/31035.jpg <- Den postern säger lite mer om vad det är för film, tycker jag.

  Jag håller faktiskt inte med dig här. Minns att jag tyckte den var rätt seg och pajas när jag såg den första gången, men jag har sett om den några gånger och den har faktiskt växt. Lite ojämn, men fortfarande rolig på ett sånt där mysigt sätt.

  Sen måste det vara pga söndsgströtthet som du undvikt att länka till Stallonescenen. Watch and enjoy, alla kids:

  http://www.youtube.com/watch?v=m1_hZvIDXEA

 2. addepladde:
  Vet inte vad jag ska skylla på, ingenting kanske för jag hade inte en tanke på det. Tack för att du fixade det! 😀

  Angående Bananas för övrigt så tror jag att vore det en annan regissör så skulle jag ha tyckt att den var bättre. Mina krav och förväntningar blir liksom höga – för höga ibland – bara för att jag VET att det är en Woody Allen-film. Lite dumt, men sant.

 3. känner igen mig i förväntningarna. Å andra sidan är jag väldigt förlåtande när det gäller Woody också. "Det är ju trots allt Woody". Stardust Memories är en sån film jag godkänner mest bara för att det är han, trots att den är väldigt tråkig att se på.

 4. addepladde:
  Det kan ju bero på att hans lägstanivå är långt mycket högre än många andras högsta…;)

 5. Jag vill minnas att den här är väldigt rolig på sina ställen men mycket ojämn som addepladde också poängterar

 6. Sofia:
  Sen har han ju gjort så väldigt mycket som är så otroligt mycket bättre är detta så jämförelser är ofrånkomliga – Stallone till trots 😉

 7. Frågan är ju vad som är smartast ur ett sådant perspektiv, att klämma ur sig en massa filmer där alla per automatik inte kan vara lika bra men där blotta mängden imponerar och förvillar eller ett fåtal som håller en genomsnittligt högre nivå?

 8. Sofia:
  Han kanske kläcker ur sig en film om året av en enda anledning: för att han kan? Han kanske tycker det är det roligaste som finns i hela världen och kör på så länge den funkar. 😉

 9. Jag tyckte inte heller om Bananas. Visst hade den sina roliga ögonblick men den är ju mest en serie sketcher och blir därför lite tråkig. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.