Woody Allen-helg: ALLA SÄGER I LOVE YOU

”Just you, just me, let´s find a cozy spot where noone can see.”

Jahaja. Sådärja. 48 sekunder har gått av filmen och jag är fast.

Edward Norton i beiga byxor och beige-brun-rutig kavaj sjunger för sin käresta Drew Barrymore och om det är något filmintro som egentligen borde ha varit med på min lista så är det denna.

Det är töntigt så det blir världsklass men är man så mycket som en promille påverkbar av musikaler så är det här krämen av krämen, det är som att stå mitt i en kubikmeter grädde när någon droppar i rosa karamellfärg och man sträcker ut armarna och snurrar runt och snurrar och snurrar och skrattar och mår så jävla bra att inget skit i världen kommer åt en.

Alla säger I love you är en snällisfilm ut i varenda molekyl. Det är genomgående ansikten som får mig att säga åååååå och hihi och aaaaamen, HAN har jag inte sett på länge: Alan Alda, Goldie Hawn, Julia Roberts, Natalie Portman, Drew Barrymore, Edward Norton, Tim Roth och Woody himself och alla – ALLA – sjunger och dansar som om det inte fanns en morgondag.

Jag kan inte värja mig mot det här. Det finns inte en sköld eller svärd stenhård nog att mota bort glädjen, lättheten och barnsligheten i den här filmen. Alla säger I love you är en sån film som skulle kunna skrivas ut på recept istället för Prozac till behövande eller ges bort gratis av resebyråer till folk som är i desperat behov av en semesterresa men inte har råd att åka iväg.

Jag smörjer in mig i sirap, rullar runt i sockervadd, hoppar i vattenpölar med alldeles för stora röda gummistövlar och ler som en påtänd delfin – SÅ jävla bra är det!

[Tror du mig inte? Klicka här och se filmens första tre minuter.]

10 svar på ”Woody Allen-helg: ALLA SÄGER I LOVE YOU”

 1. Åhh, jag kan bara hålla med! Skulle jag göra en soundtrack-lista skulle den här definitivt finnas med. Edward Norton är så söt när han försöker dansa 🙂

 2. Sofia:
  Jaaaaa! Han är söt!!
  ALLA skådisar i flmen är söta tycker jag. Alla försöker allt vad dom kan med varierat resultat men dom ser ut att ha så himla kul, det går liksom inte att såga nåt. Det skulle vara som att knöggla ihop och slänga en rätt ful teckning man fått av ett gulligt barn, det går ju liksom inte när teckningen kommer från hjärtat.

 3. Den här filmen har funnits på min att se-lista ända sen den kom. Minns inte ens varför jag tyckte den verkade vara så intressant…

 4. BlueRoseCase:
  Kanske för att den ÄR intressant?
  Kanske för att den ÄR helt galen egentligen med dessa plötsliga sång-och-dansnummer med skådisar som normalt sett INTE gör sånt?
  Kanske för att nångångibland är det kul att se något heeeeeelt annat än man är van vid?

  ;D

 5. Riktigt bra text! Blev genasst sugen att se om den.

  Jag är ingen musikalman, men den här är för jäkla vacker och mysig. 🙂

 6. addepladde:
  Precis sådär funkar den. "Jag är ingen musikalman, men….".
  Det där men:et säger ALLT. Vissa filmer kan man liksom inte tycka illa om även om det är en genre man normalt sett inte gillar ;D

 7. @Fiffi: Teckningsliknelsen var på pricken, det är precis så man känner inför den här filmen! Den är i vissa avseenden en kärleksbagatell, men när de är så njutbara som den här sker en metamorfos.

 8. RJ:
  Det här är en bra film att se när man är lite låg eller småförkyld och behöver bli uppmuntrad och glad sådär ända in i benmärgen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.