007-helg: ÅSKBOLLEN

14 september, 2013

 

 

 

 

 

Men gode Gud, här har vi ett stycke film som borde ligga i vakuumförpackad malpåse. Åskbollen har åldrats sämre än Tom Jones sångröst och det vill inte säga lite.

Skrattretande beiga actionscener mot uråldrig blue screen, en föga intressant och/eller spännande historia, blek bondbrud och en allt annat än inspirerad Sean Connery son Bond. Att han dessutom har den dåliga smaken att tvinga sig på kvinnfolk gör att det luktar surt om hela filmen. James Bond är ju en världsvan cool snubbe med snygga kläder och säkert luktar han gott också, han ska (väl?) inte behöva ta till osnygga och rätt hårdhänta utpressningsmetoder för att få ligga?

Under den här obegripligt långa speltiden satt jag mest och undrade när filmen skulle börja. Det var ofantligt segt och trist. Jag undrar om man inte måste vara en riktig invigd, ett bondfan ut i fingerspetsarna, för att uppskatta detta. För mig är det inget annat än ren och skär smörja. Fast affischen är snygg.

Tredje filmen. Fyra kvar. Pust.

Mina Bondkunniga filmbloggarkollegor tyckte såhär: Filmitch 5/10, Fripps filmrevyer 4/5 och Movies-Noir 3,5/5. Klicka på namnet för att komma till respektive bloggares recensioner av filmen.

{ 8 comments… read them below or add one }

Vrångmannen september 14, 2013 kl. 11:40

Tycker inte heller att den är någe vidare 🙂

Svara

Fiffi september 14, 2013 kl. 13:37

Vrångmannen:
Känns som en vattendelare den här filmen…

Svara

Movies - Noir september 14, 2013 kl. 12:31

Hmm, det var tråkigt att du fann den så dålig. Tycker helt klart det gjorts bättre, inte minst filmerna som kom innan i serien, men dålig är den inte. Någonstans i mitten hamnar den nog hos mig.

Tar denna varje dag före en Brosnan-Bond, det är en sak som är säker 😀

Svara

Fiffi september 14, 2013 kl. 13:37

Movies-Noir:
Vad gäller bästa-Bond-frågan så lär vi nog aldrig kunna enas du och jag 🙂

Svara

Movies - Noir september 14, 2013 kl. 22:09

Haha, nej men det är nog få som tycker exakt lika om vilka de bästa och sämsta filmerna är i Bond-serien. Det är ju högst personligt. Och det är nog bra det att alla kan hitta sin favorit.

Svara

filmitch september 14, 2013 kl. 23:00

Jag kan förstå din kritik. Dykscenerna och en del effekter är trista men så länge de håller sig på land är filmen bra. Den har också begåvats med den snyggaste Bondbruden Domino därmed har jag inte sagt att hon är den bästa – Eva Green är bättre 😉

Svara

Henke september 15, 2013 kl. 14:59

Först och främst trist att du tvingades se en lång film som du inte gillade! 🙁

Men också otroligt överraskande. Utan att ha kunnat analysera det helt än kan jag i alla fall inse att vi ser olika saker i bondfilmerna. Kan det vara så över hela serien? Även de i de filmer som vi båda hyllar, är det olika saker vi då hyllar? Ser vi på dem från så olika hålla att det bara är slumpen nästan om vi hamnar på samma betyg men det lika gärna kan bli att vi ger helt olika betyg? Manligt, kvinnligt perspektiv? Eller det kanske inte har att göra med det alls?

Svara

Fiffi september 15, 2013 kl. 16:38

Henke:
Du, det var banne mig plågsamt att se den här filmen den här gången. Jag har sett den en gång förut och mindes den inte som SÅ erbarmelig som jag tyckte nu.

Jag tror absolut att vi ser olika saker i filmerna, uppskattar olika saker, tycker att en ”riktigt bra Bondfilm” är helt olika saker. Såklart är det så. Det här är ju ”din grej”, absolut inte min och även om jag inte känner mig sådär überrabiat vad gäller genusfrågor så kan jag känna att många Bondfilmer är så väldigt sexistiska att det kanske finns en förklaring till att män verkar tycka bättre om hela filmserien än vad många kvinnor gör. Det finns inte många igenkänningsmoment för en vanlig kvinna men vanliga män kan åtminstone ikläda sig rollen som Bond himself för en stund – i fantasin.

Så kanske har det lite med manligt/kvinnligt perspektiv att göra ändå. Kanske inte. Luddiga tassemarker att vandra på…

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: