Skräckfilmsveckan: 31

Om man gillar skräckfilm och det kommer en ny film av Rob Zombie, vad gör man då? Jo man tittar såklart.

Rob Zombie är en såndär regissör som som gör visuellt jäkligt snygga filmer även om dom ofta har en hel del i övrigt att önska för att komma upp i dom riktigt höga betygen. Till exempel gjorde han en remake på Halloween 2007 och den är så dålig att inte ens en världens grövsta curlingmamma kan säga att hon gillar den.

I 31 är det nåt så aktuellt som CLOWNER på tapeten. Vidriga jävla mördarclowner. Naziclowner. Psychoclowner. Motorsågsclowner. Döda-folk-på-kreativa-sätt-clowner. Eller rättare sagt, det är sminkade jävla freaks, precis som ALLA clowner är. Usch för clowner! Vem fan kom på det där otyget från första början egentligen?

Det jag gillar med filmen är estetiken i kombination med musiken, för filmen ÄR snygg. Gritty, blodig och askleggig men snygg. Däremot är rollfigurerna en samling spån och jag kan inte säga att jag bryr mig det minsta om dom överlever fram till eftertexterna eller inte. Det är synd. Att vara känslomässigt investerad i filmen hade varit ett jätteplus såklart men jag är inte förvånad då personregi och skrivande av komplexa och likeable karaktärer inte verkar vara Zombies starka sida.

Det här var sista filmen i årets skräckfilmsvecka och hos Filmitch kan du läsa om Black mountain side och hos Sofia om zombies (nähä!?!?!) i filmen Run zombie run. Tack för finfint samarbete Johan och Sofia!

 

10 svar på ”Skräckfilmsveckan: 31”

 1. Tack själv Fiffi!
  Denne regissör har jag aldrig gillat – tyckte iofs hans första Halloween filme var småintressant första ggn jag såg den men bra ? Mjae Den andra var riktigt dålig. Hans övriga produktion har mitt tittande bestått av att jag stängt av skiten efter en stund.

  1. filmitch:
   Har han lyckats skapa ett varumärke med sitt eget namn som han inte kan leva upp till? Kanske skulle han jobba enbart som filmfotograf istället? Han gör ju snygga filmer men mer än yta är det inte.

 2. Säger som Filmitch: Tack själv!
  Jag är lite halvsvag för Robban, tyckte ju tom att Halloween-remaken var riktigt bra. Och ska man vara rättvis har han ju kört länge med clowner i form av Sid Haig. Det blir nog en titt på både den här och Lords of Salem som jag har kvar.

 3. Jag tror inte det finns någon regissör jag ogillar mer än Rob Zombie. Verkligen innehållslöst skit rakt igenom hans produktioner. Hans första Halloween räknar jag som en av de sämsta filmer som någonsin gjorts med det sämsta manuset som någonsin skrivits. Han har lyckats skapa ett varumärke som du säger, som bygger på en stor hög skit.

  Han är och förblir en jävla hack. En Tarantino utan talang.

  1. Micke:
   Grattis, vad fin den är! Värd att vänta två år på.
   Om du är riktigt rädd om den kan du se den som en pensionsförsäkring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.