MICHAEL MOORE IN TRUMPLAND

Allt händer i en gammal fin teater i Clinton County, Ohio. Michael Moore har bjudit in folk från trakten som röstar (eller tänker sig rösta på) Donald Trump och med dom som publik ger han sig i kast med nåt som liknar en stand-up-föreställning.

Han har även bjudit in mexikaner (eller såna som ser ut som mexikaner) som får sitta för sig på balkong med en fejkmur omkring sig, muslimerna (eller dom som har ”muslimskt” utseende) får sitta för sig med en drönare som hovrar ovanför deras huvud för att hålla koll på att det inte pysslas med bombfuffens och liknande) och i publiken sitter alltså vanligt amerikanskt fölk.

I Clinton County röstar fyra gånger så många på Trump som i övriga USA. Hur kommer det sig?

Till en början undrar jag över Michael Moores egentliga baktanke med hela upplägget, om han samlat dessa människor enbart för att förnedra dom, vill han försöka utmana deras åsikter eller vill han på riktigt försöka förstå VARFÖR det är en lockande tanke att en man som Donald Trump kan bli världens mäktigaste man?

Han är en riktigt duktig talare men trots att han har betat av alla måsten i en lyckad stand-up-show, inklusive den allvarliga delen i mitten, så tycker jag inte att det riktigt hettar till. Tänkvärt, javisst. Upplysande och smart, absolut. Jag trodde nog bara att jag skulle bli lite klokare och få lite mer kött på benen vad gäller frågan varför, varför är så många för Trump? Missnöjesröster eller ointelligens?

Obs. Ikväll kl 21 på Kanal 5 visas dokumentären ”I Trumpland med Filip och Fredrik” och imorgon kl 23 börjar valvakan i samma kanal med samma snubbar. Mina förväntningar på alla dessa timmar är betydligt högre än på 70 minuter med Michael Moore men det var absolut inte bortkastad tid att se den här filmen, det var det inte.

4 svar på ”MICHAEL MOORE IN TRUMPLAND”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.