Veckans filmtips från Moya: 6 YEARS

5 januari, 2016

Jag har sett den här postern fladdra förbi på Netflix utan att jag haft minsta tanke att stoppa den och trycka på play. 6 years har liksom känts som en film för yngre människor än jag, kanske i samma stil som LOL med Miley Cyrus, vilket också är en film som inte direkt lockat mig.

När jag fick mejlet från Moya med alla dessa filmtips så var dock denna film med och då kunde jag inte blunda längre. Som tur var! Filmen visade sig nämligen vara betydligt bättre än jag trott, ja helt annorlunda än beskrivningen på sajten faktiskt.

Melanie (Taissa Farmiga) och Dan (Ben Rosenfield) har varit ihop i sex år och är typ…19-20? Dom är kära, tajta och trygga med varandra men befinner sig i en situation i livet då diverse roligheter och olikheter drar. Utbildningar på annan ort, jobb, fester och nyfikenhet på andra.

Det låter såklart som vilken växa-upp-film som helst men om jag säger att det är mumblecore-bröderna Duplass som producerat så förstår många kanske att filmen har betydligt mer allmänmänskligt djup än ”vanliga” tonårsfilmer har. Filmen känns liksom, den passerar inte bara, den stannar. Jag känner redan ett sug efter att se om filmen och bara DET är ju ett bra betyg.

Skulle det göras en svensk remake på filmen skulle Alicia Vikander och Adam Pålsson vara perfekta i rollerna, mest för att dom är utseendemässigt väldigt lika Farmiga och Rosenfield.

Jag tackar Moya så mycket för detta tips! Nästa tisdag kommer ett nytt.

{ 5 comments… read them below or add one }

filmitch januari 5, 2016 kl. 11:49

Taissa Farmiga är en skådis som börjat dyka upp både här och där och hon är riktigt bra såg The Final girls i går där hon dök upp – halvt om halvt rekommendabel film men Vera var bra

Svara

filmitch januari 5, 2016 kl. 14:10

Talissa ska det vara Vera är ju storasystern.

Svara

Fiffi januari 6, 2016 kl. 17:03

filmitch:
Alltid kul med skådisar som levererar även om filmen i sig är lite svagare. Men dagens film var bra på alla håll och kanter 🙂

Svara

Moya januari 5, 2016 kl. 13:01

Det här var en film som jag tyckte var helt okej (tre stjärnor). Men jag tog ändå med den – under en liten underrubrik – för jag tyckte ändå att det skulle vara intressant att höra dina tankar om den. Den har nämligen fått rätt dåliga betyd och min trea är trots allt över medelbetyget. Roligt att det ändå lönade sig att ta med den och att jag hade rätt i att det var något du kanske skulle tycka om!

Svara

Fiffi januari 6, 2016 kl. 17:04

Moya:
Det lönade sig jättebra att ta med denna….ju. Du hade helt rätt där! Du visste nåt om mig som jag inte visste:)

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: