A christmas carol

Jag: Hörrni barn, ska vi titta på en riktig julfilm?

Son & dotter: Kan vi väl!
Jag: A christmas carol med Jim Carrey, det funkar va?
Son: Vad betyder carol?
Dotter: Saga typ.
Son: Men det är ju ett namn.
Dotter: Jaaaa, men det är en saga också!

Filmen börjar.

Jag: Kolla vad lik han är!
Son: Ser ju precis ut som Jim Carrey.
Dotter: Ja det gör han.
Jag: Och kolla, Gary Oldman! WOW liksom!
Dotter: Vem är det?
Jag: Gary Oldman? Vet ni inte det?
Son: Nej.
Jag: Hahaha, kolla, han är ju Colin Firth ju!
Dotter: Vem är det?
Son: Jag vet inte vem han är heller.
Jag: Alltså, det är ju himla kul gjort det här, snyggt liksom. Väldigt mörkt för att vara tänkt som en barnfilm men det kanske inte ÄR en barnfilm, oiii, nu blev det läskigt, blev ni rädda nu?
Son: Zzzzzzzz.
Dotter: Zzzzzzzz.
Jag: Va fan…

Tjugofem minuter in i filmen.

Jag: Zzzzzzzzzz.

När det är en halvtimme kvar av filmen vaknar jag. Tio minuter senare vaknar barnen.

Jag: Ni bryr er lika mycket om den här filmen som om Polarexpressen. Jag menar, ni sket ju att att Tom Hanks var konduktör där liksom, eller hur?
Son: Jooo. Men Tom Hanks vet jag ju vem han är.
Dotter: Vad är det här för historia egentligen?
Jag: Charles Dickens jätteberömda saga, du vet, Jim Carrey är ju Ebeneezer Scrooge.
Dotter: Men hallå! Vem är den där Charles Dickens då?

(Ja, jag har sett om den och denna gång var jag vaken hela tiden. Den är inte så pjåkig, jag var nog mest halvdöd vid första tittningen.)

10 svar på ”A christmas carol”

 1. Hahaha! Man vet att det inte bådar gott för filmen när det blir vardagsrealism à la Fiffi med en gång 😀 Trots att jag inte blev särskilt upphetsad av Polarexpressen, måste jag nog ändå¨testa den här…

 2. Sofia:
  Nja, det bådade sämre för filmen vid första försöket ihop med barnen än vid andra. Fast andra gången fick jag titta själv för barnen somnade nog faktiskt av leda första gången, till skillnad från mig 😉

 3. Den duger men det finns mååånga versioner som är bättre.jag begriper faktiskt in varför man använder sig av motion-capture folk ser helt missbildade ut. I Polarexpressen såg ungarna ut som de var statister från Delivirance.

 4. RJ:
  Kul!

  Jag är faktiskt rätt sugen på att se om den igen – redan – så jag tycker antagligen mycket bättre om den än vad som kan läsas mellan raderna i recensionen. 🙂

 5. Ush jag hatar att somna när jag tittar på film. Jag tycker den här är bra den följer boken väl. Men min favorit filmatisering av Dickens berömmda bok är faktiskt Mupparnas julsaga. Vackra sånger och imponerande att man kan ta mupparna så på allvar. Har du sett Mupparnas Julsaga kanske nåt du bodde recensera? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.