All your dead ones

Film nummer två kommer från Colombia och bara det kändes spännande. Hur ofta ser jag en colombiansk film? Nä. Precis. Inte så ofta. Det här var premiär för mig.

Det lilla jag läst om filmen var att den handlade om en man som hittar femtio lik i sin majsåker och i och med detta så trodde jag 1. att den skulle vara läskig och om inte en skräckfilm så väl något av ”thrillertyp” och 2. sevärd.

Svar på dessa punkter är:

1. Filmen var som en mix av Il Postino och M. Night Shyamalans Signs fast snubben i filmen var inte brevbärare utan majsbonde och det fanns inga elaka aliens utan bara ett fält med plantor som ”lagt sig ner” och så lite döingar såklart. Sen är ju både Il Postino och Signs bra filmer och där skiter sig jämförelsen direkt, rätt rejält dessutom.

2. Knappt.

Jag tror att det är meningen att det ska vara svart humor när bonden Salvador Garcia beger sig ut på byn för att anmäla sitt ”fynd” men trots att jag hör att många av dom andra biobesökarna skrattar både gott och hjärtligt så är jag mer intresserad av att sova en stund. Det tar på krafterna att se halvdålig film. Skitdålig film är enklare, då sätter oftast adrenalinkicken in men här var det bara snarkreflexen som gjorde sig påmind. Jag tror inte jag missade nåt väsentligt dock.

 

Victoria 4 är en trivsam liten biograf som under denna visning var precis fullsatt. Det är rätt fantastiskt egentligen, en anspråkslös colombiansk film med dålig engelsk text lockar så pass många till biografen. Sånt gör mig glad även om filmen i sig inte var nån höjdare.

Jag åt årets första dubbeldajm för att ge min sega knopp och kropp en sockerchock vilket bara resulterade i hjärtklappning och en en brutal sömnighet. Nu har jag lärt mig det. Tar en Skotte nästa gång.

6 svar på ”All your dead ones”

 1. Verkar inte gå att kommentera på Beast så jag skriver om båda här istället. Inga direkta höjdare verkar det som och inget som lockade mig att gå på festivalen. Angående salongerna så var jag också på Grand 4 (för första gången någonsin) när jag såg Beyond the Black Rainbow. Tror den har 46 platser och det var fullsatt även på min visning.

  Vad gick egentligen Beast ut på ? Verkade vara minst sagt skum… Och hade jag läst att den påminner om Virginia Woolf hade jag absolut inte sett den (då jag fann den väldigt tråkig).

  1. Movies-Noir:
   Vet inte varför kommentarsfunktionen spökar på vissa inlägg, blir inte klok på det… 🙁

   Vad Beast gick ut på? Ingen aning. Jag blev sugen på att se den för att den verkade vara så himla ”smal”, det gick knappt att hitta en bild på en filmaffisch än mindre hitta någon annan info än den som stod på filmfestivalens hemsida. Det kunde ju ha blivit bra, nu blev det inte det och trots att den inte var bra så har jag sett många filmer som varit mycket sämre (en igår till exempel) 😉

   1. Jaså ? Mycket sämre säger du. Wow då blir det verkligen intressant att läsa vad som gjorde att du inte alls gillade den, haha. Det är ju ingen av mina favoriter heller, men många gillar den så alltid kul med sågningar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.