AVATAR

Ja, ja. James Cameron är en stor regissör.
Ja, ja, Avatar har tagit tid att göra, kostat pengar, redan dragit in miljarder och fått hela världen att gå man ur huse för att sätta på sig 3D-glasögon och unisont säga WOOOW.

Klart folk säger WOOW. Vad skulle dom annars göra?

Världens mest nöjda bilköpare är dom som köpt en sprillans ny BMW.
Är det konstigt? Är det konstigt att BMW-ägarna ger BMW maxbetyg på rubb som stubb när dom betalat 350-400-450-tusen för en bil? Nä, det är inte konstigt. Det är fullkomligt normalt och mänskligt, för vem vill erkänna att man köpt skit för nästan en halv miljon?

Detsamma tror jag gäller med Avatar. Biljetten kostar 150 spänn, det tar en hel kväll att se filmen, ALLA ser den, ALLA har sett den, klart folk vill hänga med och säga WOOW vilken fiiilm asså!

Själv är jag kärringen mot strömmen, räcker ut tungan och säger blä. Jag gillade inte alls Avatar. Inte så att det är en rent dålig film, inte alls, men den är långtråkig så klockorna stannar. Tankarna ränner iväg mot tvättstugetiden på lördag, mot köldknäppen och dom eventuellt sönderfrusna vattenrören i sommarstugan. Jag funderar på allt annat än filmsuccén rakt framför mig och det retar mig. Om inte ens världens mest påkostade science fiction-rulle kan vira in mig i sitt nät och behålla mig där, vem är det mest fel på? Vad är hönan och vad är ägget?

Det är väldigt få filmer som håller i nästan tre timmar. Väldigt få. Att dessutom se en så pass lång film med 3D-glasögon gör mig väldigt trött i skallen. För sååå häftigt är det inte. Jag hade lika gärna kunnat se Avatar utan glasögon, på en av de vanliga biograferna. Jag hade lika gärna kunnat strunta i att se Avatar alls, men ja, jag är väl precis som ALLA andra: jag vill hänga med.

Suck.

7 svar på ”AVATAR”

 1. tyvärr kan jag inte filmerna i 3D – i likhet med 20% till av Sveries befolkning, det handlar om något brytningsfel. En variant av
  murphys law – jag kallar den för Hintz law ;o)

  Avatar gillade jag direkt — det skapas alldeles för få scifi-rullar i alla skapar-
  fabriker. Men i likhet med Waterworld så var den ju alldeles för kort. När den förlängda
  versionen på blue-ray anlände så sken min mörka tunnel upp i vackert softat ljus.

  För övrigt gillar jag (nästan) alla directors cut rullar — tycker att är oförskämt av klipparna att lura åskådarna genom att klippa
  ner filmerna.

  Avatar slutligen då; den har 8,2 på IMDB
  http://www.imdb.com/title/tt0499549/

 2. Mikael:
  Jag måste säga att du missar inte så mycket att du inte kan se filmerna i 3D, men jag förstår att det kanske känns lite surt att inte kunna välja själv.

  Att Avatar har 8,2 på IMDB, menade du med det att det är ett "bevis" för att den ÄR en bra film? Ungefär som att Braveheart ÄR en bra film för att den fick en Oscar för bästa film? Njääää. Jag personligen går inte så mycket efter vad andra tänker och tycker och gillade Avatar såpass lite att en förlängd version faktiskt känns rätt ointressant. Men jag är glad för din skull 😉

 3. Nä fy för Braveheart ;o//
  den faller under vad jag kallar "Depprulle"
  normalt jag gillar historiska dramor – men denna föll mej inte alls på läppen. Högst
  ointressant om den fått en Oscar eller inte.
  Att jag tog med IMDB:s omdöme är att jag
  gärna ser deras åsikter som en riktlinje
  men inte ens dom ^^ har alltid rätt ;o)

 4. Mikael:
  Det är lite som flugor som käkar bajs. Bara för att många gör det behöver det inte betyda att det är gott 🙂

 5. James Cameron har inte enlikt mig presis gjort nårga märkvärdiga filmer innan men Avatar är en riktikt bra film. Inte så mycket för efekterna utan för budskapet om människans förstörelse och skilldringen mellan utomjording och människa. 4/5
  Sedan tro jag nog du underskata dom med en annan åsikt. Skulle alla som tycke om Avatar bara intala sig det?

  1. anc888:
   Det finns en del filmer som många verkar säga sig gilla men när man skrapar lite på ytan så är det inte riktigt så. Media-hajpar har lätt den inverkan på människor, det är lite hjärntvättskänsla och jag upplever Avatar som en sån film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.