INFÖR OSCARSGALAN: BÄSTA KVINNLIGA BIROLL

Jennifer Lawrence – American Hustle

Om man tror att Jennifer Lawrence ”bara” är Winter´s Bone-tjejen eller Hungergames-Katniss så finns det en risk att man får en chock av att se henne i American Hustle. Här är hon…not so nice. Fast bra är hon. Jättebra. Och spelar över. Jätteöver.

.

.

.

Lupita Nyong’o – 12 Years a Slave

Precis som dom andra skådespelarna i 12 years a slave så gjorde inte Lupita Nyong´o så mycket intryck på mig som hon kanske borde gjort. Det är inte henne det är fel på, det är mig.

.

.

.

Sally Hawkins – Blue Jasmine

Halva världen hyllar Blue Jasmine och dess skådespelare, själv är jag inte SÅ imponerad. Eller halva världen förresten, prova med hela.  Men vad gäller Blue Jasmine är min åsikt världsfrånvänd men det står jag för. Gud vad jag känner mig sur nu men sur är det sista jag är. Jag är mer…basisk.

.

.

.

Julia Roberts – August: Osage County

Oj oj. She´s back!! Mognare, argare, större, härligare! En jättebra prestation i en jättebra skriven roll av en jättebra skådespelerska. Om jag är nöjd att hon är nominerad? Japp, jag är nöjd! Jag ♥ Julia Roberts.

.

.

.

June Squibb – Nebraska

June Squibb är både förjävla härlig och samtidigt helt vidrig i den här filmen. Hon spelar en gränslös och galen liten tant som jag till viss del i vissa scener och av olika anledningar har ganska svårt för men visst, hon förtjänar en nominering. Kanske.

.

.

Av dessa fem hoppas jag på Julia Roberts men jag tror inte hon har en chans på vinst. Jennifer är Oscarsjuryns gulliplutt, Lupita som vinnare vore helt politiskt korrekt, Sally är med i en film ”alla” älskar och June är gammal. Alla fyra har alltså större chans på vinst – rent objektivt – än Julia. Baaah!

Sen tycker jag att flera av dom hade kunnat bytas ut mot Julia Louis-Dreyfus i Enough said (om det är en biroll?), Maria Bello i Prisoners eller Melissa Leo i Prisoners. Så det så.

Vad Movies-Noir tycker om den här kategorin kan du läsa här.

13 svar på ”INFÖR OSCARSGALAN: BÄSTA KVINNLIGA BIROLL”

 1. JLD hade kvinnliga huvudrollen i Enough Said, så hon är ”off limits” här 😉 Fast jag fann inte henne som SÅ bra att hon skulle förtjäna en nominering.

  Tyckte själv Sally Hawkins och Blue Jasmine var bra, så vi kanske inte har så mycket att diskutera här, haha. Å andra sidan gillade jag inte Jennifer Lawrence här som alla andra verkar göra, så jag vet hur du känner dig 😉

  1. Movies-Noir:
   Jag skulle bara vilja få in henne nånstans, JLD alltså. Bästa kvinnliga fd Seinfeld-skådis, finns det ingen sån kategori? 😉

   Vad gäller Blue Jasmine och JL, där kan vi nog diskutera tills håret grånar och jag tror ändå inte vi kommer kunna enas. Fast å andra sidan, det måste man ju inte göra 🙂

 2. Lawrence är den enda skådis jag känner igen och har bara sett den filmen på listan. Vad jag tycker om J.R torde vara välbeckant vid det här laget å andra sidan var Gravity bra och Bullock klart duglig i den filmen………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.