BEKÄNNELSEN: Mina svarta får i filmsamlingen

Flmr-Steffo har startat ett projekt, ett stafettinlägg där han vill försöka luska reda på det där ”hemliga” som alla vi filmälskare har vare sig vi vill eller inte: felköpta filmer på hyllan, filmer vi skäms över, svarta får helt enkelt.

När jag såg inlägget var min första tanke HERREGUD, det finns ju hur många som helst och jag ska alltså välja ut tre??? Sen tittade jag på hyllan hemma och ett leende spred sig från öra till öra. Noll! Jag har inte ett enda svart får i filmhyllan. Nada. Zipp. Zero.

Nu ljuger hon, tänker du säkert men nej, det gör jag inte. Jag har inga skämsfilmer hemma, däremot har jag löst problemet genom att skapa en filmhylla på JOBBET där jag lägger alla mina felköp och där mina kollegor gör detsamma. En byt-låna-ta-om-du-vill-ha-hylla helt enkelt.

Jag har valt ut tre filmer ur denna hög som jag vill belysa lite mer. Dom ÄKTA svarta fåren, dom som med facit i hand inte var värda en enda spänn.

TATUERAD TORSO

Svensk deckare när den är som allra sämst.

REDACTED

Brian De Palma när han är som allra sämst.

MOBY DICK 2010

Läskiga-djur-under-vatten när det är som ALLRA sämst.

.

Sådär, nu har jag bekänt färg. Vill du göra detsamma, vill du haka på stafetten? Här är länken till Steffos inlägg. Där står allt du behöver veta.

10 svar på ”BEKÄNNELSEN: Mina svarta får i filmsamlingen”

 1. Redacted står i min hylla också, osedd. Av nån anledning är jag osugen och har varit i fleeera år. Nu får jag vatten på min kvarn alltså. Titeln ”Tatuerad torso” är ju avskräckande i sig 🙂

 2. Jag/Vi har några riktiga ”guldkorn”
  Here goes (utan inbördes gradering då de är lika overkligt dåliga)

  * Gröna Gubbar från Y.R
  * The Ninja Mission av den briljante Mats Helge Olsson (kanske den sämsta film som gjorts)
  * Masters of the Universe

 3. Jag har inte så många svarta får i min hylla. Sällan jag köper en film utan att veta vad det är. Min fru däremot ……… det svider var gång i ögonen då jag ser Pretty woman samsas med The Platoon på bokstaven P.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.