INTO THE WOODS

Jag tycker om musikaler. Normalt sett.

Jag tycker om Anna Kendrick. Alltid.

Jag hyser mer och mer respekt för Emily Blunt ju fler filmer jag ser henne i.

Chris Pine. Hahaha. Chris Pine.

Johnny Depp borde pensionera sig. Typ igår.

Och Meryl Streep. Meryl Streep! MERYL STREEP? Mitt förtroende för oscarsjuryn är numera noll och ingenting efter att dom nominerat Meryl Streep för Bästa kvinnliga biroll för just den här filmen.

Allt detta sammantaget gör Into the woods till en helt enkelt episk skitfilm.

[Okej, jag inser att det kan finnas nån läsare som undrar lite mer ingående varför filmen inte riktigt föll mig i smaken. I en bra musikal, i dom flesta musikaler, finns en eller ett par ”låtar” som återkommer i historien, toner som får mig som tittar i rätt stämning. Into the woods bjuder på noll och ingenting av detta. Långa långa låååånga musikaliska sjok av samma urtråkiga toner, ingenting som berör annat än att jag blir förbannad av dess uselhet. Lägg till att det är en synnerligen blek berättelse som är otroligt trist filmad, herregud, det finns inga förmildrande omständigheter när det kommer till betyget. Inga alls.]

Movies-Noir har också sett filmen. Måtte han för filmens skull ha mer tålamod än jag. Läs här får du se.

Filmitch tyckte ungefär som jag.

10 svar på ”INTO THE WOODS”

 1. Vem hade kunnat tro att jag skulle gilla en musikal mer!? Ok, nu ”gillade” jag den inte direkt, men mitt experiment gjorde att jag faktiskt fick ut mer av titten än vad jag någonsin hade trott 😉

  1. Movies-Noir:
   Det är ju heeeelt osannolikt det här som just skett. Jag som gillar musikaler avskyr filmen och du som avskyr musikaler tycker filmen är rätt okej. Så konstigt det kan bli ibland 🙂

 2. Kanske lite väl hårt betyg men bra vart den i alla fall inte. Dags att börja titta på Golden globe istället för Oscar 😉
  Håller med om alla dina invändningar vill också lägga till att jag vilje strypa Rödluvan. Jag somnade mot slutet men misstänker att alla blev lyckliga.

 3. Det var en hård sågning. 🙂 Tycker det är synd att Depp inte lyckas hitta bra filmroller numera. Han borde sparka sin agent, om han inte redan gjort det.

  1. Voldo:
   Jag håller med, det är synd. Men det känns som att han är mer ute efter att tjäna stora pengar än att göra mindre roller som är riktigt intressanta.

 4. Alltid bra att se en film som sågats innan tittningen, den får väldigt lite att leva upp till 😉 Jag gillade den oväntat mycket men håller helt med om ifrågasättandet av Meryls nominering, den var hon verkligen inte värd. Och jag hade inga större problem med att sångdelarna var långa eftersom de inte sällan åtföljdes av rätt kluriga texter. Tyckte jag då.

  1. Sofia:
   Himla kul att höra att filmen gick hem bättre hos dig, det är alltid synd när man ser filmer som känns som slöseri med tid 😉 Det var meningen att du skulle hinna med tåget helt enkelt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.