BLACK JACK

21 november, 2009

”Jagkangåsjälv. Jagkangåsjälv. Jagkangåsjälv.”

”Jävla as, kom till min affär så ska du få jävla stryk! Jag måste åka nu, men jag kommer tillbaks, och då ska du få en stor, jävla, fet smäll. Fattar du det!?”

”Jag trodde Lucia skulle va oskuld!!”

Citaten från Black Jack är användbara i många sammanhang, dessutom sitter dom som Karlssons klister i skallen. Det kan bero på att jag har sett Black Jack över trettio gånger genom åren, det KAN bero på det.

Helena Bergströms Inger kommer tillbaka till byhålan efter några år i den stora staden. Hon är numera ensamstående mamma och upptäcker ganska snart att allt i hålan är precis som det var när hon lämnade den.
Robert (Reine Brynolfsson) är fortfarande singel och smygalkad, Kaj (Jan Mybrand) håller ihop gruppen med sitt vuxna och omhändertagande sätt, polisen Lennart (Johannes Brost) solar solarium och bleker slingor hos ex-frun Anja (Ing-Marie Carlsson).

Kompisgänget har ett gemensamt, kärleken till dansband och då främst dansbandet nummer ett: Black Jack och när bandets flirtiga trummis (Carl Kjellgren) fattar tycke för Inger sätts bollar i rullning som ingen kunde förutspå.

Det här är en svensk film som jag har sett trettio gånger och som jag fortfarande tittar på ibland och har utbyte av. Antingen är det verkligen en toppenrulle eller så har jag en kromosomförändring i hjärnan, men hur som så älskar jag den!

 

{ 6 comments… read them below or add one }

Sofia maj 14, 2010 kl. 08:01

En för ovanlighetens skull riktigt bra svensk film som för vanlighetens skulle innehåller så mycket ångest att man bara vill dö. Mitt hjärta blöder varenda gång jag ser den för genomhygglige Kaj. Men han får nog sin chans med tjejerna som har fem ungar med tre olika Tommys…

Svara

f i f f i maj 14, 2010 kl. 10:17

Sofia:
Jag tror det är därför filmen funkar så bra och att den håller, för att man känner igen sig och karaktärerna är på riktigt, dom finns i varenda stad, ort, byhåla i hela Sverige.

Svara

Sofia maj 15, 2010 kl. 13:32

Ja, man borde kanske se den en gång om året och sedan tacka gud för att man inte lever det livet i alla fall. Det finns säkert många som tycker att fredagskvällar och dansband är det bästa som finns, but not for me…

Svara

f i f f i maj 15, 2010 kl. 13:52

Sofia:
Jag är uppvuxen i en liknande håla och hade säkert blivit en Tommy-groupie med permanentad blonderad utväxt och lösnaglar om jag inte fattat mitt eget bästa och flyttat därifrån för läääänge sedan.

Svara

RJ oktober 7, 2010 kl. 15:16

Din kommentar på min blogg där du länkade till den här texten hade av någon avledning hamnat i spam-filtret. 😛 Nu har jag fixat det.

Låter nice, ska definitivt se filmen snart!

Svara

f i f f i oktober 7, 2010 kl. 15:34

RJ:
Ditt filter kanske trodde att Black Jack var nåt annat än en film? 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: