BORAT

31 juli, 2014

Borat Sagdiyev (Sacha Baron Cohen) är den sjätte mest kända personen i hela Kazakstan. Han jobbar som TV-reporter och skickas tillsammans med sin producent Azamat till USA för att göra en dokumentärfilm om amerikaner, deras samhälle och kultur.

Men vem kunde tro att den mustaschprydde kazaken (heter det så?) även skulle träffa sitt livs kärlek i det stora landet i väst och vem kunde tro att det var C.J Parker, badvakten med den högt skurna baddräkten i Baywatch, Pamela Anderson? En kväll framför TV:n på ett hotell i New York var allt som behövdes. Borat fick syn på den vackra badvakten och bestämde sig för att åka till Kalifornien för att hämta sin framtida fru och ta med henne hem till Kazakstan.

Borat är en låtsasdokumentär som är låtsas bara för oss som vet. Människorna som blir intervjuade av den yviga och gränslöse Borat har dock ingen aning och det är det som gör filmen nåt så utomjordiskt rolig. Det här är humor som gör ont, ont både för att det krampar i stora delar av kroppen och för att det är pinsamt intill bristningsgränsen.

För egen del är Borat en av mina största och längsta skrattupplevelser någonsin och trots att jag sett den många gånger så håller den fortfarande. Jag skulle vilja benämna den som en modern komediklassiker.

{ 4 comments… read them below or add one }

Magnus juli 31, 2014 kl. 13:33

Det är bara att hålla med och Mankinin går också till världshistorien som bästa plagg för män, badstrand eller inte.

Svara

Fiffi juli 31, 2014 kl. 14:04

Magnus:
Har du en sån? 😀

Svara

Magnus juli 31, 2014 kl. 14:10

Absolut, det måste alla alfahanar ha. 🙂

Svara

Fiffi juli 31, 2014 kl. 17:01

Magnus:
Haha, joråsåatteh 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: