Stephen King-tisdag: CELL (2016)

2 augusti, 2016

2006 skrev Stephen King en roman som på svenska heter Signal och i original Cell. Tio år senare har den blivit film och King har själv varit med och skrivit manuset.

Det här är en film som får mig att vilja göra en hårddiskrens mellan öronen, jag vill liksom börja om från scratch, läsa boken och sen nöja mig med det. Jag tror nämligen att boken kan vara alldeles förträfflig men filmen är inget annat än en samling av alla element som gör mig extremt uttråkad. Dessutom…..John Cusack. Vafaaaan liksom! Han ser ut som en gammal amerikansk tant med både injicerat skit och en aura av Instagramfilter över ansiktet. Plus insjunkna kinder, en tunn tajt mössa och mycket kajal. JAG TYCKER INTE OM JOHN CUSACK SOM SKÅDIS!!!

Samuel L Jacksom har den andra huvudrollen och – utan att överdriva – han känns noll procent närvarande. Filmen känns billig, den är undermåligt genomförd på precis alla sätt jag kan komma på och jag vill verkligen inte skriva ett enda ord till om den. Så jag slutar här och längtar till nästa tisdag.

 

 

Idag skriver även Filmitch om den här filmen. Är han i mitt lag eller kommer han meja ner mig från motståndarlaget?

 

.

{ 9 comments… read them below or add one }

Magnus augusti 2, 2016 kl. 08:02

Nej, vad synd, jag som såg fram mot den. Boken var grymt bra, imho.

Svara

Fiffi augusti 3, 2016 kl. 07:39

Magnus:
Jag kan tänka mig att boken är jättebra. Det är en spännande och otäck tanke alltihop men på film blev det bara sörja.

Svara

Sofia augusti 2, 2016 kl. 09:20

Tyckte också boken var helt ok för att vara en sentida King, men den här har ju verkligen inte fått någon bra kritik någonstans. Inte ens för att vara en filmatiserad skräck-King

Svara

Fiffi augusti 3, 2016 kl. 07:40

Sofia:
Filmen blev ju liksom aldrig skräck…det är BARA kekkigt alltihop och sen överspelande skådisar uppepå det. Nä, inte bra, verkligen INTE bra.

Svara

Steffo augusti 2, 2016 kl. 09:33

Hmmm..finns här inte ett litet mönster att skölja…om man ser tillbaka också; En King-filmatisering där King själv är med och trasslar med manuset? Det har väl aldrig funkat tidigare heller..?

Svara

Steffo augusti 2, 2016 kl. 09:34

Skölja????
Damn! Dessa tangenter! 😉

Svara

Fiffi augusti 3, 2016 kl. 07:42

Steffo:
Du är nåt på spåret där MEN man kan (antagligen) inte skylla castingen på King. En John Cusack med plastansikte borde inte få komma i närheten av en filminspelning någonsin mer. Och nej, jag säger inte det pga att jag aldrig gillat honom, jag säger det pga att även alla som gillar honom borde få panik av honom här.

Svara

filmitch augusti 6, 2016 kl. 19:57

Tvi vale mer behövs inte sägas. 🙁

Svara

Fiffi augusti 8, 2016 kl. 07:33

filmitch:
+1 på det.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: