COWBOYS & ALIENS

Jag gillar Daniel Craig, jag gillar Harrison Ford och Olivia Wilde är helt okej.

Jag gillar Jon Favreau, jag älskar utomjordingar och att jag inte är överdrivet förtjust i westerngenren kompenseras av att Daniel Craig tryckt upp sina mockabyxor mellan dom vältränade skinkorna på bilden här bredvid.

Alla yttre faktorer pekade på att Cowboys & Aliens borde vara en fullsmockare i min värld och ändå sitter jag här och undrar vad fan det var som hände. Hur kunde alla dessa parametrar sammantaget bli en sån infernaliskt dålig soppa?

Filip och Fredrik testade en grej i TV-programmet Boston Tea Party som jag tycker känns som en bra metafor i sammanhanget. Dom testade hur ett gäng goda maträtter smakade om man lägger dom tillsammans i en mixer och dricker som smoothie. Hawaiipizza med Fanta och Biff Bearnaise är goda var för sig men som en slabbig drickbar mix funkar det inte. Det är spyäckligt. Cowboys & Aliens gör samma fel enligt mig. Det finns en massa gottigheter men serveras som en blaskig gröt i vilket man missat saltet, snålat in på sylten och glömt mjölken framme över natten.

Jag önskar att jag kunde förklara lite av historien eller i alla fall knåpa ihop en kort sammanfattning men jag skiter i det för storyn är så spretig och så konstig och så fullständigt ologisk att jag inte kan bestämma mig för om jag bara vill brutalsomna eller elda upp DVD-skivan över öppen eld. Alltså, filmen är inte ens snygg. Det är inte ens extraordinära effekter att tala om. Det är ingenting. Det är som en hög med luktfritt mjukbajs.

Kajsa Varg kokade soppa på en spik och banne mig om inte den soppan skulle smakat bättre. Jag är riktigt besviken faktiskt.

9 svar på ”COWBOYS & ALIENS”

 1. En stor besvikelse kanske t.om större än Green lantern 🙁 Den började bra men sedan gick det raskt utför. Snacka om bortkastad skådespelarensamble.

  1. filmitch:
   För mig kan det här vara årets (2011) absolut STÖRSTA besvikelse, alla kategorier. Green lantern trodde jag inte mycket om men kunde ändå inte drömma att den skulle vara såååååå dålig men den här, den har ju massor med kvalitéer – så länge man inte ser den 😉

 2. Min sambo går dagligen och påpekar om att vi snart måste se denna film men jag vägrar. Hehe.. Jag har hört så mycket dåligt om den så jag vågar inte. 🙂

 3. Ingen jättebesvikelse eftersom jag inte hade några förväntningar så jag tyckte det var en helt ok action.

  Men jag kom förresten på att jag ju hann se draktatueringsfilmen också, den var förstås bättre än den här.

  1. Sofia:
   Tack god gud för att du kom på drakfilmen för jag tyckte så himla synd om dig när du sa att C&A var den bästa filmen du sett under 2011. Det kändes liksom som höjden av I-lands-elände på nåt vis 😉

   1. Jag tyckte faktiskt lite synd om mig själv också, men å andra sidan kunde jag i hastigheten bara komma på typ fyra filmer från 2011 som jag ”hunnit” se ännu. Och så fem med Fincher då 😉 Och I-landseländen är inget att ta lätt på, det är allvarliga saker 🙂

 4. Fick ett litet glatt mail från Netflix som minsann berättade att rullen nu fanns tillgänglig där. Absolut inget fan av Western-rullar (även om jag gillar Clintan) men sci-fi funkar och så även Ford och Craig. Hade inga direkta förväntningar dock. Men vafan liksom. Vilket skräp. Valde att gå och käka istället och låta filmen gå under tiden – och så spanade vi in slutet.

  Förstår ingenting. Och då inte beroende på att vi missade en 45 minuter. Hur kan man få göra en sån här film? Någon har alltså knåpat ihop den här storyn… Knatat upp till några tomtar i Hollywood… Och sen fått det godkänt och då fått gå hem med en säck guldpengar för att dra igång allt. Obegripligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.