Danton

Jag förstår att det här är en film som är gjord för att vi ska förstå dom franska medborgarnas helvete i slutet på 1700-talet. Det jag undrar är om männen (ja, det är män) bakom filmen har insett vilken mental härdsmälta dom skapar i oss som ser skiten?

När jag bjuder hem vänner på middag sätter jag inte på Fast as a shark med Accept på högsta volym och repeat och sen tror mig kunna föra roliga och vettiga samtal med mina nära och kära. Danton tänker helt annorlunda. Den här filmen innehåller ett kakafoniskt smörgåsbord av ruttna ljud som gör att det skär i öronen, det fan blöder redan till förtexterna och vetskapen om att det är 130 minuter kvar gör mig panikslagen.

Det går att använda sin simultankapacitet till mycket när en skitdålig film rullar i bakgrunden, tror du mig inte så fråga personalen på porrbiografer. Jag fick väldigt mycket gjort under dessa timmar och väldigt lite handlade om empati för det franska folket. Jag ville mer döda ljudkillen än någonting annat.

Jag skulle hellre göra ett fecesprov än att se om filmen. Jag skulle hellre VARA ett fecesprov än att se om filmen. Vet du inte vad ett fecesprov är? Googla.

Här finns filmen.

9 svar på ”Danton”

 1. Jag minns ingenting om den här filmen, jag har helt enkelt förträngt den. Men ett givet bottenbetyg var det även av mig ser jag så ”kul” att du tyckte detsamma. Av någon anledning finns det många som gillar den…

  1. Movies-Noir:
   Jag förstår att du förträngt den. Själv skulle jag BEHÖVA göra just detta. Finns det nån studiecirkel man kan gå i förträngningsträning tror du? 😉

  1. filmitch:
   Sätt på dig hörselkåpor så du överlever första tjugo, sen är det en låååång rutschkana utan byxor rätt ner bland taggtråd, brännässlor och såntdär nyponjoxklipulver. Och säg inte efteråt att jag inte varnade dig 😉

 2. Mnjäe, var det bara ljudet som inte funkade för dig? Jag har sett den här och minns inte så mycket mer än en standard historie-rulle som iofs kanske var lite gråare i ljuset än man är van vid när det gäller 1700-talsfilmer. Något fecesprov kan jag inte alls påminna mig 😉

  1. Sofia:
   Det var inte enbart ljudet men ljudet var en stor del i min aversion. Hela filmen – allt – är skitdålig helt enkelt. Ska jag hitta nååååågon liten ljuspunkt så är det att Gerard Depardieu är ung.

   1. @filmitch: Testa den absolut, som historisk film tyckte jag som sagt att den var helt ok (om jag nu inte börjar bli så gammal att jag inte längre kan lita på mitt minne ;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.