DUMMA MEJ

Gru har ingen lust att vara snällis. Gru gillar att vara ond. Gru vill vara den elakaste av dom alla, han vill komma på det perfekta, det största och det mest häpnadsväckande brottet, vilket i hans värld är att stjäla månen.

Den kulmagade sen-åttiotalisten Vector leder ligan för elakingar sedan han lyckades byta ut pyramiderna i Giza mot en uppblåsbar variant. Det retar Gru såklart. Han vill ju vara värst. Så han adopterar tre små flickor som han har tänkt använda som spioner för att komma in i Vectors ointagliga fort och norpa hans uppfinning, en förminskningsmaskin. Hur ska han annars kunna sno månen?

Jag har sett fram emot Dumma mej sen jag såg första trailern för ett år sedan. Jag har haft pirr i magen idag i samma size som innan jag skulle se Jedins återkomst, Terminator 2 och Jurassic Park. Det var en stor dag för mig, så stor att jag frågade personalen i biografkassan om jag kunde få köpa en tom popcornkartong med Despicable me-figurerna på – och hon sa ja! Jag fick en! Tyvärr hade hon ingen namnskylt på sig så jag kan inte tacka henne vid namn men TACK tjejen, om du läser det här, du gjorde min dag!

Det jag tycker är synd är att det enbart går att se denna film i 3D om man som jag vill se den med engelskt tal. Att se den med svenska röster fanns inte på världskartan. Herregud, vem byter frivilligt ut Steve Carell och Russell Brand mot Henrik Dorsin och Rederiet-Raspen GÖRAN GILLINGER?

Att se Dumma mej i 3D är egentligen meningslöst. Förutom en femtonsekunders berg-och-dalbanefärd så fanns det ingenting speciellt som gjorde just 3D-tittande till en wow-grej, förutom originalrösterna då men dom har inte så mycket med 3D-effekter att göra.

Jag lämnade biosalongen med en riktig varm klump animerad kärlek i magen, en önskan om att dom gula minionerna med dom blå byxorna fanns på riktigt (och gärna hemma hos mig) och en tro på att det går att lära gamla elaka hundar sitta, det gäller bara att lovebomba tillräckligt.

 

 

 

.

Jag hade lovat mig själv att aldrig mer gå på bio på Heron City i Skärholmen men idag hamnade jag där ändå. Det var inte bra. När två SF-personal släpper in ett gäng krockmongon en kvart in i filmen och uppenbart anar oråd då dom stannar kvar en minut eller två för att kolla läget – och sen går! – då undrar jag hur fan dom tänker.

Jag undrar också hur SF´s tanke med att jag som åskådare ska gå ut och tillkalla personal när störande personer håller låda rimmar med att det inte finns någon personal i närheten. Ska jag gå runt och LETA i hela lokalen och missa ÄNNU MER av filmen än jag redan gjort eller hur menar ni?

Idag satt idioterna tre rader bakom mig, alltså lite för långt bort för att det ska funka att säga till på skarpen, men jag hade en själsfrände, en partner in crime som satt två rader bakom som ska ha stor eloge och jättecred att hon filmen igenom bad dom hålla käften och sedan fortsatte ta diskussionen när filmen var slut. Det hjälpte dock inte, dessa tre idioter förstörde filmen för jävligt många, men hon höll inte tyst och´knöt handen i fickan. Jag däremot hade kramp i knytnävarna redan efter tjugo minuter.

Om jag någon mer gång i livet får för mig att betala 120 spänn för att se en film på Heron City, snälla, tjonga en spikklubba hårt i huvudet på mig och dra min kropp och min perforerade skalp till psykakuten och lås in mig där för fattar jag inte att DET RÄCKER NU då är jag helt klart en fara för min egen hälsa och ska inte vistas bland folk.

10 svar på ”DUMMA MEJ”

 1. Jag tycker det låter som att revolutionen är igång MOT störiga biobesökare, du skulle joinat diskussionen efteråt.

  Tycker det är skandallöst att värdarna bara försvinner sådär.

 2. Joel:
  Om revolutionen är igång så finns det hopp om både mänskligheten och biobesökande framöver.
  Anledningen till att jag inte la mig i diskussionen var att jag just då var i full färd med att leta upp biografpersonalen, fråga dom hur dom tänkte, OM dom tänkte och sen kanske kalla dom för nötter eller nåt lagom elakt.

 3. Sätter upp filmen på min "att se lista".

  Trist när man får sitt biobesök förstört av hänsynslösa typer. Själv stör jag mig mest på ostängda mobiler…

 4. Daniel:
  Sätt upp filmen på din "att se SNART lista" tycker jag 🙂

  Vad gäller biobesök så retar jag mig på ALLT just nu. Har så kort stubin att det fanimej är nolltolerans i en radie av femtion meter runt mig 😉

 5. Jag tänkte gå på bio i veckan. men sket i det. Chansen är helt enkelt för stor att det sitter någon och tokstör och jag orkar inte ta den. Det är en bedrövlig skam. Bedrövlig.

 6. Vrångmannen:
  Det är helt klart bedrövligt att du känner att du inte kan göra det du vill pga andras jävligt tveksamma beteende. Det är inte okej. Nu måste SF börja lyssna!

 7. Under åtta års tid var jag bortskämd som filmjournalist med pressvisningar med enbart andra filmjournalister som också var där för att se filmen och inget annat. Inga mobiler. Inga chips. Inget prassel. Inget snack. Inga idioter som gapar och skriker. Sen gick jag på en vanlig filmvisning en gång och insåg att jag kommer döda folk och sitta av tiden på riktigt om jag fortsätter gå. Så jag går nästan aldrig. Mest med ungarna på dagtid på barnfilmer där det enda som händer att nån unge säger nåt och det kan jag ta för dom är barn.

 8. Surskägget:
  Jag förstår dig, nu gör jag det mer än någonsin eftersom jag själv har börjat gå på pressvisningar och nu kan se biofilm på det sätt film SKA ses på.

  Små barn är små barn och kan inte jämföras med vuxna som BORDE vara tänkande varelser med fungerande empati och sunt förnuft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.