FAST & FURIOUS 5

18 april, 2015

Fast and the furious-gänget är i Brasilien. Dominic Toretto (Vin Diesel) sitter i finkan i Rio och polarna med Brian O´Connor (Paul Walker) i spetsen hjälper naturligtvis till med en fritagning, givetvis med snabba bilar inkluderade.

Jag lyssnar på Filmmixerns avsnitt om Fast & Furious 7, hör dom nästan-såga filmen som jag gillade så mycket. Jag hör dom också jämföra sjuan med film nummer fem och sex som dom allihop håller högre. Jag tänker att deras förväntningar på sjuan var så väldigt mycket högre än mina och kanske är det därför filmen i deras ögon inte höll? Jag tänker också att om jag gillade sjuan och både femman och sexan är bättre, varför inte ge filmerna en chans?

Jag ser femman och visst är den underhållande. Bitvis ordentligt till och med. Men det är långt mellan actionscenerna, i alla fall om jag jämför med det furiösa (häpp!) tempot i sjunde filmen. Femman bjussar på mer av en ”buddy-film”, det är mer bonding, mer prat och antagligen mer känsla för hela gänget om man följt serien från början. Jag vill mest bara se over-the-top-action och då är det långt upp till sjuans standard.

Imorgon får du se vad jag tyckte om den sjätte filmen.

{ 6 comments… read them below or add one }

Sofia april 18, 2015 kl. 09:27

Som sagt, i det här fallet tror jag tågordningen spelar jättestor roll. Dumaction+humor funkar men enbart dumaction blir mest bara…dumt. Och jag saknade den humorn i sjuan. Här fanns den mer närvarande

Svara

Fiffi april 19, 2015 kl. 09:25

Sofia:
Sjuan som var så skönt flamsig och tramsig och jättedum men ändå supercharmig 😉 Men jag är ändå förvånad över både femman och sexan, att dom är så pass sevärda ändå. Efter att jag sett om ettan dissade jag hela serien rätt av och det visade sig vara onödigt.

Svara

Joel Burman april 18, 2015 kl. 12:48

Femman på bio var för mig exakt som du upplevde 7:an. Sen var jag besviken på 6:an men just 5, 6, 7 mår nog alla bäst av att ses på bio. Jag gapskrattade mig igenom kassaskåpsjakten som verkligen gjorde sig bra på bioduk.

Av nån anledning har jag en urge att få höra vad du tycker om 2:an,

Svara

Fiffi april 19, 2015 kl. 09:26

Joel:
Man ska aldrig säga aldrig men jag tror det kommer ta ett tag innan jag ger mig på tvåan (och trean och fyran),. Kanske ett jättelångt tag. 😉

Svara

Sofia april 20, 2015 kl. 06:01

Jag köpte en blu-ray-box med 1-6 för ynka 150 pix. Bara så du vet, tänker jag 🙂

Svara

Fiffi april 21, 2015 kl. 07:20

Sofia:
Tack för tipset 😀

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: