Fiffis filmtajm leker spågumma: Filmgalorna 2011 kommer inte bli toppenkul direkt.

Petra Mede ska hålla i Guldbaggegalan den 24 januari. Oscarsgalan går av stapeln den 27 februari under ledning av James Franco och Anne Hathaway.

Det jag undrar lite över lag är: hur gick det till?
Vad tycker du? Är dessa tre bra val?

12 svar på ”Fiffis filmtajm leker spågumma: Filmgalorna 2011 kommer inte bli toppenkul direkt.”

 1. Petra Mede är ju inte så konstigt eftersom hon är väl inarbetad "ute i stugorna". Om hon skaffar sig en hyfsad manusförfattare kan det nog bli rätt roligt. Dock ska jag erkänna att jag faktiskt inte har sett på Guldbaggen på… ja, jag minns inte ens senast. Tråkig gala? Japp.

  Oscarn är ju lite annorlunda. Den pratar jag skit om 360 dagar om året, men dagarna innan börjar jag känna mig alltmer taggad. I år är risken att jag inte orkar vara vaken speciellt länge stor. Vilka val! Då slipper jag vara trött dagen efter iaf.

 2. addepladde:
  Men….jag blir ju alldeles LEDSEN av att galorna känns så beiga bara genom valet av programledare.

  Okej, Petra Mede kom väl inte som en blixt från klar himmel, men ändå. Båååring.

  Värdarna för Oscarsgalan ska ju liksom funka som garanter för att galan tuffar på och är underhållande från A till Ö (och att vi på andra sidan jorden inte somnar, kanske ;)) men jag kan ganska lätt hålla mig för skratt åt detta par. Jag som hade en tanke att liveblogga mig igenom galan, men, jag kanske tänker om…

 3. Fast om du bestämmer dig för att liveblogga så kan jag lova att underhållningen är säkrad för en herrans massa andra människor. Då skiter jag i vilka som är programledare. 🙂

 4. addepladde:
  Så du menar att jag som skriver och du som läser och kommenterar får roa oss själva natten igenom? 😉

 5. addepladde:
  Jag ska ta mig en funderare. Det vore ju samtidigt as-kul att prova en såndär pryl en hel natt och se om det är nån som orkar och vill hänga på hela vägen 🙂

 6. Det ska väl finnas live referat tjänster för vanliga personer som liknar dom livereferat som Leifby gör på idrottsevenemang på aftonbladet. Kan vara värt att kolla upp i ett sånt här sammanhang. Jag tycker det är en kanonide.

  När det galorna är jag tyvärr helt ointresserad. Oscarsgalan pumpas alltid upp i absurdum. Däremot håller jag tummarna extra för två kategorier på den kommande guldbaggen.
  Två av mina gamla klasskompisar ifrån DI borde kunna vara aktuella för nomineringar.

  Lisa James Larsson har gjort en kortfilm som nått short listen för Oscarsgalan så blir hon inte nominerad för bästa kortfilm på bagge galan känns det riggat (hon har ju faktiskt chans på kortfilms OScar fortfarande också!). Maria Karlsson som gick manus i min årskull har skrivit manuset till Snabba Cash och kanske kan bli nominerad eftersom det är en adaption som de förändrade ganska mycket och ändå blev en succe.

 7. Galan tillägnad Cetoniinae brukar jag notera resultatet av med ett halvt öga morgonen efter. Intresset för Oscars brukar vara något större, men det här var ju en riktig kalldusch. Men vem vet, James Franco är kanske en riktig spelevink 😉

  @Sara: Hahahaha!

 8. Sara:
  Jag läste dina tankar om förra årets gala och jag hoppas, om inte annat så för ditt välbefinnande, att det blir något bättre detta år ;D

 9. Joel:
  Det där kan ju vara värt att kolla upp. Smart tänkt. Annars totar jag ihop nån annan fiffig lösning, det är ju ändå bara för en natt 🙂

 10. Sofia:
  Jag hoppas att dom ansvariga för Oscarsgalan vet mer än vi vanliga dödliga om både Francos och Hathaways komiska kvalitéer. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.