Fiffis filmtajm tipsar om: Bron

 

 

 

 

 

 

 

 

Den svensk-danska TV-serien Bron som går på SVT just nu kan vara den bästa svenska serien jag sett sen De drabbade visades 2003.

Sofia Helin och Kim Bodnia löser inte bara mordet på en delad kvinna som hittats mitt på Öresundsbron, nej, det händer mer grejer – hela tiden. Manuset är skrivet både med hjärta och intelligens. Sofia Helins karaktär till exempel, hon skulle med lätthet ha kunnat bli placerad i ett (för oss tittare) enkelt fack men författarna låter oss komma på våra egna svar och skriver ingenting på våra näsor.

Kim Bodnia visar här att han kan vara världens härligaste man, i alla fall när han skrattar. Där är ännu en man jag ska gifta mig med i mitt nästa liv.

Tre avsnitt är visade, sju är kvar. Än finns det tid att titta ikapp om du mot förmodan missat detta.

Klicka här för att komma direkt till rätt ställe på SVTPlay.

 

10 svar på ”Fiffis filmtajm tipsar om: Bron”

 1. Jag har också börjat se Bron och jag blir jättefrustrerad. Den är så himla bra men jag måste vänta på nästa avsnitt. Det har jag svårt för. Kommer ihåg när jag såg John Adams på BBC och klarade inte av att vänta utan fick ordna serien på annat sätt :/

  Funderar på att låta det gå några veckor och sedan klämma ett par avsnitt i taget. SVT Play är en guldgruva emellanåt. Synd bara att filmerna bara ligger kvar i 30 dagar.

  1. Conny:
   Jag känner samma sak varenda onsdag. FANFANFANFANFAAAAN liksom, en hel vecka tills nästa gång. Jag är inge bra på att se TV-serier på detta sätt, jag ser alltid dom i ett svep, hela boxen och nu vet jag varför 😉

   Kul att du också gillar den. Jag vet många som inte ens vet om att den finns och det är verkligen synd.

 2. Jag har bara sett delar men jag har noterat att fotot är väldigt blekt och kontrastlöst. Bodnia verkar för skön. Helin verkar säga sina repliker snarare än spela en roll, men jag kanske inte lärt känna karaktären. Anledningen till att jag inte sett serien är att jag numera inte är van att vänta en vecka på nästa avsnitt. Det kunde jag förut. Ibland gick det en bra serie på söndagkväller på SVT, t ex Six Feet Under. Då var det en perfekt avslutning på helgen. Nu är jag van vid att kunna se ett avsnitt per kväll.

  Just Bron verkar iofs ligga kvar längre än 30 dagar. Första avsnittet ligger kvar till 23 december enligt SVT Play. Så jag tror faktiskt jag ska ta och börja se Bron ganska snart när man kan se allt på en gång. Tack för tips.

  1. Jojjenito:
   Sofia Helin är KLOCKREN i sin roll men jag tror att du kommer att tänka efter första avsnittet precis som jag och alla jag känner tänkte: Jävlar va dålig hon är! Hur fan kunde hon fått den rollen?

   Sen förstår man. Allt faller på plats. 🙂

 3. Jag är en sån som tittar in på SVT Play ibland för dom visar i mellan åt riktigt bra dokumentärer mm. Då såg jag Bron och blev nyfiken. Det ångrar jag inte. Fast det är mycket svårt att vänta. Aspergers syndrom är det visst hon har. Det märks hahaha…. stört skön inställning. Ja nu menar jag inte att det är kul att ha det i verkligheten så klart.

 4. Stort tack för puff att se Bron. Jag har sett två avsnitt nu och är fullständigt fast. Den är ju hur bra som helst. Rolig, spännande. Och Helin är klockren, du har helt rätt.

  1. Jojjenito:
   Vad glad jag blir att du är Bro-fast 🙂 En toppenserie, verkligen!!
   Och vilken lyx för dig som kan se en hel massa avsnitt efter varandra, jag är ju i fas och kan/får bara se ett i veckan…:(

 5. Och åh måste bara säga en sak till. De drabbade, den var ju huuuuur bra som helst. Var sagolikt fast av den. Måste vara en av de bästa svenska tv-serier nånsin (och underskattad är min känsla). Stein och Mårlind är ju med teamet bakom Bron också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.