Skräckfilmsvecka: Flight of the living dead

1 november, 2011

Som jag har skrivit förut här på bloggen så finns det bara (mig veterligen) EN film som jag har svurit på att jag ALRIG kommer se och det är Snakes on a plane med Samuel L Jackson. Jag tycker det är otäckt att flyga, jag har en manisk fobi för ormar och jag är väldigt långt ifrån en självplågare, alltså kommer den filmen sist på att-se-listan av alla filmer i världen. Men den här filmen kunde jag bara inte låta bli. Riktigt SÅ rädd är jag inte för att flyga.

Zombies kan dyka upp på dom flesta ställen och så även i lastutrymmet på en Boeing på väg från Los Angeles till Paris. Jag kan ju tycka att det borde vara läskigare med zombies i ett slutet utrymme som ett flygplan högt upp i luften än det är i  en vanlig villa eller ett shoppningscenter men nej, det var det faktiskt inte. Zombiesarna här är dessutom rätt illa sminkade, effekterna är både lågbudget OCH fantasilösa och huvudkaraktärerna är visserligen lagom till mängden sett men tämligen könlösa. Det roligaste är Derek Webster som spelar storgolfaren Billy, han är otroligt lik Tiger Woods och han går loss en del med drivern på slutet.

Men en tiger gör ingen film som jag brukar säga och inte en handfull ocharmiga zombies heller. Men jag har sett sämre filmer. Många. Och många som är väldigt mycket sämre än den här.

[Om jag var uppe i luften och flög med zombies så beger sig Filmitch åt andra hållet idag med skräckfilmen The Tunnel.]

{ 7 comments… read them below or add one }

BlueRoseCase november 1, 2011 kl. 08:19

Lite nyfiken är jag allt på den här, kanske för att jag lurar mig själv att den ska innehålla åtminstone ett uns av klaustrofobisk stämning…

Svara

Fiffi november 1, 2011 kl. 09:20

BlueRoseCase:
Inte ett milliuns klaustro och då är jag ändå flygrädd 😉

Svara

BlueRoseCase november 1, 2011 kl. 19:05

Äh, då får det vara! ;D

Svara

Sofia november 1, 2011 kl. 22:18

Ja, inte var det mycket att bli glad över, det här… Då tyckte jag ändå att SoaP gjorde mer av sin iofs påhittiga men rätt tunna ursprungsidé. Här kom man liksom aldrig längre än till zombiesarna. På ett flygplan…

Svara

Fiffi november 1, 2011 kl. 22:28

Sofia:
Och vilka zombisar sen… Regissören vurmar för recycling kan man lugnt säga 😉

Svara

filmitch november 2, 2011 kl. 01:51

Har varit på G att se den här filmen men det har alltid kommit ngt annat i vägen, något jag tydligen ska vara tacksam över.

Svara

Fiffi november 2, 2011 kl. 10:13

filmitch:
Hahaha, ja 🙂 Du har inte missat något av direkt filmiskt värde.

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: