Fredagsfemman # 125

5. Bråvallataxi

Bråvallafestivalen är igång men detta år får jag hålla mig hemma, dock på självvalt och behörigt avstånd från mobilen. Med en ovan tältare till telning som befinner sig på festivalcampingen ihop med likasinnade vänner finns det nånting som säger mig att om det regnar dygnet runt i alltför många dagar så kommer samtalet: ”Mamma…..kan du hämta mig…..Eller ännu bättre, komma med ett paraplyyyyy?”

.

.

.

4. Mycke fotboll blire

Så äre och så vare och så blire. Abstinensen efter 13 juli (inte 12:e) vägrar jag tänka på just nu.

.

.

.

.

3. Dansa med höga knän

Har du gjort det nångång? Rätt skönt faktiskt. Man känner sig som en mupp fast en glad mupp. Videon till låten hittar du här. Sommarplåga? Javisst!

.

.

.

2. Peace & Love Filmfestival

Efter att ha besökt denna filmfestival i Borlänge måndag, tisdag och torsdag den här veckan har jag några saker att säga.

* Det var väldigt hög kvalitet på filmerna, bra tänkt att ha färre och bättre/intressantare filmer än att försöka fylla ut ett schema med undermåligt krafs.

* Det var bra logistik (jätteskönt OCH smart att ha alla filmer förlagda till EN biograf), snyggt och schysst genomfört.

* MEN VAR ÄR PUBLIKEN? Det känns som en filmfestival som denna borde kunna locka väldigt mycket folk men var är alla? Väljer ALLA fotboll före film eller sitter det folk i stugorna och pillar sig i naveln och gnäller på att ingenting roligt händer? Det borde finnas arbetslös skolungdom och pensionärer i mängd som för 395 kr skulle få något både kul och vettigt att göra under en junivecka och för alla andra kostar ett filmpass bara 495 kr. Kom igeeeen, några semesterdagar i Borlänge i juni 2015 kan väl inte skada? Boka in det redan nu vettja för festivalen kommer tillbaka nästa år.

.

.

.

1. Fiffis Filmtajm intervjuad i Dala-Demokraten!

Har man chansen att säga sin mening om just nämnda filmfestival och andra filmiska viktigheter i en redig tidning samt dessutom vara med på bild när man biter sig i kinden så ska man GIVETVIS ta den. Eller….SÅ jäkla givet är det kanske inte men JAG tog chansen.  Klicka här för att läsa spalten.

.

.


15 svar på ”Fredagsfemman # 125”

 1. 4 Måste säga att jag är impad över USA o Costa Rica. Mitt favoritlag England svek som vanligt – bedrövligt! Ja ja sånt är livet.
  Trevlig helg

  1. filmitch:
   Jag hejade också på England men det gick ju sådär. Jag tyckte dock att dom spelade jättebra mot Italien i första matchen. I en annan grupp hade dom nog klarat sig längre – och bättre.

 2. 4. Du kan vara lugn, fotbolls-VM håller på en hel dag efter den 12:e 🙂 (men sen är det över :/) …och i år blir det Frankrikes tur igen va?

  1. dan:
   För mig är det slut den 12:e, efter bronsmatchen.

   Närå. Jag skrev fel. 13:e ska det såklart vara. Frankrike säger du? Jag tror på Tyskland. 🙂

 3. 4. Du kan ju träna idag. 😉
  2. Märkligt att folk inte är mer sugna på festivalmys. Fel årstid? Fel tidpunkt, just när skolan är slut och semestrarna börjar?
  1. Kul. 🙂 Filmspanare intervjuar filmspanare. 😉

  1. Jojjenito:
   4. Ja, jag tränar och det känns förjäääääkligt 😉
   2. Är det inte alltid rätt tidpunkt för en bra filmfestival?
   1. Lite inavel nästan? 😉

     1. Jojjenito:
      Tänk att det inte slog mig att du helt enkelt _bara_ var positiv, inte ironisk. Illa av mig. Det är klart vi dominerar, Filmspanarna tar snart över hela världen! 😀

 4. 5: Låter som att åskledare hade varit ett bättre alternativ än paraply…
  2: Mycket märkligt. Ok, för att Borlänge ligger lite off men någon form av befolkning borde väl ändå finnas på plats
  1: Bra chanstagande där

  Trevlig helg, njut av de sista lediga dagarna (ända tills Malmö?)

  1. Sofia:
   5. Obegripligt att det inte finns en redig åskledare på alla stora festivaler. Jätteläskigt det där och jobbiga timmar innan jag fick tag på henne.
   2. Ligger det verkligen så off? Är det inte lite mittemellan en hel massa andra städer? Borde ju kunna dra folk från hela mellansverige känns det som – OCH borlängebor såklart!
   1. 😉

   Ledig ända till Malmö, det vore nåt det 😉 Jag har en till semestervecka att se fram emot mellan nu och Malmö men det är ett tag dit. Trevlig helg 😀

   1. 5. Det förstår jag verkligen, vad skönt att hon var ok!
    2: Visst, Borlänge ligger mittemellan men det innebär ju tyvärr också att det ligger lite halvlångt från allt. Inga större städer i närheten som gör att det kan komma en hel del dagsgäster. Övernattningar=betydligt mer bök och större kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.