Fredagsfemman #138

5. Biljettsläpp!

Nu är biljetterna släppta till höstens Monsters of film-festival. Zombeavers på stor duk, bara en sån sak! Biljetterna hittar du här.

.

.

.

4. Idris!

Luther är inte en serie som kan stoltsera med det mest genomarbetade manuset men herregud, med Idris Elba i huvudrollen är det mesta tittbart.

.

.

.

3.True Detective 2-pojkarna

Jag fattar att man inte kan ha sån tur två gånger. Att para ihop Matthew McConaughey och Woody Harrelson i samma TV-serie var som en Trissvinst med tre framskrapade TV-apparater för en sån som mig (och typ resten av världen?). Nu är det klart att Colin Farrell och Vince Vaughn blir nästa par ut och jag kan lätt hålla mig för garv. Regelbundna läsare av denna blogg har nog rätt god insikt i exakt hur illa jag tycker om i alla fall den ene av dom. Men å andra sidan, det går att se det positivt. Mina förväntningar är nere på noll, nu kan det bara bli bättre och ingen kommer vara gladare än jag om jag får anledning att hylla Farrell & Vaughn på samma sätt som Rust och Marty.

.

.

.

2. Patricia Arquette

Patricia Arquette är en skådis som jag mer eller mindre dissat i hela mitt liv, lite på samma sätt som Vince Vaughn. Hon är en skådis som jag aldrig förstått storheten i, en skådis som fått kanonroller i bra filmer men jag har aldrig förstått varför. Idag har Boyhood premiär. Från och med nu älskar jag Patricia Arquette!

.

.

.

1.Idol

Jag kämpar. Jag försöker. Ibland funkar det. Det är inte helt enkelt att hitta TV-program (eller filmer) som klaffar för hela familjen längre. En 17-årig tjej, en 15-årig kille och en 42-årig mamma har helt enkelt ganska olika smak, samtidigt är det jättemysigt att kura upp sig i soffan allihop och titta på nåt tillsammans alla tre. Jag tänkte att Idol kunde vara en sån gemensam TV-kraft. Vi tittade på uttagningarna tillsammans. Det är inte riktigt min grej men det gick bra, det var både kul och trevligt. Sen fastnade jag. Började heja på några av dom sökande, kollade på extraprogrammen på TV4Play (bara DET är fan värt en mamma-guldstjärna!) och nu när det är fredagsfinaler så kommer jag antagligen sitta framför TV:n och kolla. Fast själv. Kidsen har tröttnat, Idol är inte kul längre. Fast det tycker jag. #vadmanängörblirdetfel

 

12 svar på ”Fredagsfemman #138”

 1. Monserfilmer, yay!

  Älska Idris Elba, hata Vince Vaughn! Två män med lite mysigt runda kinder, ändock så stor skillnad.

  Har älskat Patricia ända sedan 1993.

  #1: LOL, din plan ”back fired” kan man kanske säga…

 2. #3: Måste säga att jag också hoppade till lite när jag läste nyheten. Nu är jag ju dock inte lika stor ovän av V V och hoppas väl att han ska kunna övertyga på nya fronter här. Liite spännade val ändå av gubbarna…

  Här är fö en länk till en jäkligt intressant artikel om TD:s skapare Nic Pizzolatto:
  http://www.hollywoodreporter.com/news/true-detectives-nic-pizzolatto-season-723406

  #1: Idol?!? OUUCCHHH….! Dottern har några gånger föreslagit att vi ska se ihop..men jag klarar det bara inte! Det går inte! Kryper i kroppen på mig!! Nu har vi gett upp alla försök att se ihop…
  Du är sannerligen värd en stjärna för din effort. 😉

  Go Fredag!

 3. 3. Antingen får de här underbara skådespelarna lite upprättelse eller så slipper vi hajpen inför en tredje säsong. Win-win. Det känns väl ändå så att de roller som återstår kan vara av större vikt, med tanke på att det tidigt spekulerades om att det kommer finnas kvinnor i huvudroller.

  2. Dags att se om Lost Highway alltså.

  1. Samtidigt måste det kännas som en liten seger att kidsen inte fastnar i TV4-träsket?

  1. Carl:
   3. Var Rachel McAdams bara ett rykte eller är hon klar nu?

   2. Jag har gillat ganska många filmer med henne i rollistan (dock inte henne själv). Lost highway är en av dessa.

   1. Absolut, det är jätteskönt. Dom gillar reklam-TV ungefär lika lite som jag. Det är mest SVTPlay hemma. 🙂

 4. 5. Fixat biljetter… till slut. 😉
  4. Du måste se The Wire.
  3. Farrell kan funka men har får inte bli skitnödig som i Miami Vice.
  2. Gillar henne i Lost Highway.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.