Fredagsfemman #143: Fem superläskiga ögonblick

5. Den där kleggiga aliengrejen

Första gången jag såg Alien, första gången jag såg den här scenen med facehuggern i Alien höll jag på att spy. Jag var rutten i hela kroppen av rädsla, så fasansfullt att ha nån organism sådär över hela ansiktet och typ knappt kunna andas.

.

.

.

4. Saxscenen i Dead Zone

Jag har sett David Cronenbergs filmatisering av Stephen Kings bok Dead Zone åtta gånger. Sju av dom blundade jag när det vankades död-medelst-sax-i-badkars-scenen. Tyvärr tittade jag den första.

.

.

.

3. Hajenhuvvet

När man tittar på Hajen, sitter och väntar på helspänn för att få se just en haj (hallå, det är en Steven Spielberg-film, det tar tiiiiiiiid innan man får se hajjäveln) och sen dyker det upp ett HUVUD bara sådär.

.

.

.

2. Fotscenen i Lida

Även om man läst boken och vet vad som komma skall så är sekunden, ögonblicket, när Annie Wilkes (Kathy Bates) höjer släggan och man fattar att hon faktiskt kommer slå sönder foten på Paul Sheldon (James Caan) helt övervidrig.

.

.

,

1. Att se sig själv i spegeln och se ut såhär

Barnen grät och skrek och först fick jag panik sen tänkte jag att jag hade likadana ögon som Bill Bixby när han förvandlas till Hulken och att jag ser ut som en snälliszombie med synfel. När jag glad i hågen försökte förklara för ungarna hur jag såg på mig själv och mitt nya utseende vrålade dom bara, såg livrädda ut, ropade ”stick”, sa att jag var svinläskig och sånt. Att bli ratad på det sättet av sina egna barn var verkligen en superläskig upplevelse.

.

.

Filmitch har dagen till ära listat en egen läskig fredagsfemma idag, klicka här för att komma dit.

9 svar på ”Fredagsfemman #143: Fem superläskiga ögonblick”

 1. En en film på listan som vi delade men då olika scener. Mycket bra val 2, 4, och 5 är mer av eeeuw-scener för mig men trean minns jag väl första gången – höll på att svimma i biostolen då jag glömde bort att andas.
  Snällzombies en tröst att veta att de finns 🙂

  1. filmitch:
   Vad gäller Hajen så finns det många scener man skulle kunna välja men jag tror alla scener som inte har hajen i bild är värst 😉

 2. Fy fasen vilka läskiga scener! Bra urval!
  Saxscenen! Du också!? Och huvudet! Klassiker i hoppa-till-klassen!!

  Håller med filmitch; har man sett så många dreglande ilskna zombisar härja runt är det skönt med en och annan snällzombie!

  Ha en för jäkla go och ”ruskig” helg!!! 🙂

  1. Steffo:
   Saxeeeeeeen!!! Fy fan vad jag inte var beredd på den första gången och då hade jag ändå läst boken. Blundar du också när du ser den scenen eller har du inte sett om filmen?

   Happy Halloween! 🙂

 3. Håller helt med Filmitch vad gäller 5, 4 och 2, mer eeeuw än läskiga. No 3 måste jag erkänna att jag inte minns men Jaws är ju inte en sådan höjdare för min del.

  Snällzombie — då måste du ha varit vegetarian i ditt tidigare liv? 😉

  Trevlig fredag på dig!

  1. Sofia:
   Haha, ja jag kan nog ha varit vegetarian i mitt förra liv. Broccoligratäng-och-mozzarellatomater-vegetarian 😉

   Trevlig helg! 😀

 4. Kul lista!
  4. Jag är verkligen ingen skräckfilmsmänniska, så tack för varningen i Dead Zone om jag någon gång skulle få för mig att se den. Kändes helt ok att se den så här i en liten bildruta dock 🙂
  2. Har inte sett Lida, däremot läst boken för hundra år sen tror jag.
  1. Eloge till din snälla-zombie-look! Snyggt! En intellektuell zombie ser det ut som 🙂 Du kollar kanske inte på Walking Dead? men något jag noterat där är att det än så länge inte funnits en enda överlevare med glajjer. Bådar inte gott för oss glasögonormar om zapokalypsen kommer…

  1. Cecilia:
   4. Ganska lagom size på den bilden. Man behöver _inte_ se den i större format så ska du se filmen, se den i mobilen vettja 😉
   2. Så VÄLDIGT BRA film! Och bok!
   1. Jag kollar inte Walking Dead men med tanke på hur många som pratar om serien har jag förstått att jag missat nåt bra? Konstigt att det inte finns några glasögonzombies, det är dags att det vänder nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.