Skräckfilmsvecka: OND ANING

30 oktober, 2014

Det är klart att hjärtat slår lite fortare när jag helt oförhappandes hittar en rysare på Viaplay som verkar riktigt bra och dels ser att den har min favvo Sandra Bullock i huvudrollen. Jag blir nästan lite…lycklig.

Linda (Bullock) och Jim (Julian McMahon, plastikkirurgen Christian Troy i Nip/Tuck) är gifta och rätt lyckliga tillsammans. Har även dom hittat en osedd rysare på Viaplay måntro? Skämt åsido. Jim åker till jobbet som vilken dag som helst, Linda är hemma. Det ringer på dörren och där står en polis. Jim har omkommit i en trafikolycka och Lindas liv rämnar totalt. Hon vet inte hur hon ska kunna berätta detta för dom två döttrarna men på kvällen lyckas hon till slut få fram att deras pappa är död.

Morgonen därpå vaknar Linda. Mardrömmen är kvar, hennes älskade Jim är död. Hon går nedför trappan och in i köket, hör dom hemtrevliga ljuden av en kär make som dricker morgonkaffe bara för att se Jim sitta vid köksbordet drickandes sitt kaffe – livs levande!

Allting är precis som vanligt, dagen går, ingen utom Linda verkar veta att Jim varit död. Hon lägger sig på kvällen och vaknar upp morgonen efter, går nedför trappan och möts av svartklädda släktingar. Det är dags att begrava Jim.

Ond aning är en psykologisk rysarskräckthriller med en Sandra Bullock som är otroligt bra på att spela ledsen, rädd och trasig. Peter Stormare kliver in och spelar läkare och är sådär ruggig som bara Peter Stormare kan vara. Ordinär och creepy på en och samma gång.

En klart sevärd liten film för alla som tycker det läskigaste som finns är att inte ha kontroll över sitt eget liv och sin egen hjärna.

Filmitch har inte kollat in Sandra Bullock idag men väl en annan lämplig film för temat: The Houses october built.

{ 7 comments… read them below or add one }

Steffo oktober 30, 2014 kl. 09:01

Gött!
Den här har jag lurat på ett tag men inte förmått mig att se. Jag litar på din text och bokar in den. Och ja, jag gillar ju också Sandra så….häpp! 🙂

Svara

Fiffi oktober 30, 2014 kl. 13:41

Steffo:
Det är kanske ingen film som kommer rocka din värld men helt okej är den allt. Har sätt mycketmycketmycket som är sämre 😉

Svara

filmitch oktober 30, 2014 kl. 09:44

Oj den här har jag helt missat. Jag är inte så förtjust i SB och har kanske sligot blindögat till men storyn verkar intressant och hon var helt ok som astronaut. Läggs till listan.

Svara

Fiffi oktober 30, 2014 kl. 13:42

filmitch:
Som tidsfördriv är filmen helt duglig men du bör nog inte ha skyhöga förväntningar 🙂

Svara

Micke oktober 30, 2014 kl. 22:41
Fiffi oktober 31, 2014 kl. 08:50

Micke:
Har kollat 🙂

Svara

Micke oktober 31, 2014 kl. 10:54

Jag har samlat på filmböcker i flera år.

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: