Fredagsfemman #148

5. Jurassic World-trailern

Jag vet, jag borde låta bli. Jag vet, trailers kan förstöra så mycket. Jag vet precis allt det där men jag kunde ändå inte hålla mig från trailern till Jurassic World. Med hippetihopphoppande hjärta tryckte jag på play och BANNE MIG om jag inte färdades tillbaka till 1993 och den första Jurassic Park-ståpälsen! Med tårar i ögonen ser jag fram emot 12 juni 2015 på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Om du vågar kan du titta på trailern genom att klicka här.

.

.

.

4. Turkisk filmfestival

Hela helgen anordnar SF Bio i samarbete med Turkiska ambassaden en turkisk filmfestival på Skandiabiografen. Det kostar bara 60 kronor per biljett! Klicka här om du vill läsa mer.

.

.

.

.

3. Decennierfredagar

Fripps filmrevyer-Henke och Movies-Noir-Christian har ett mycket ambitiöst projekt tillsammans som heter Decennier. Dom har tagit sig igenom filmhistorien med början i 20-talet och nu är dom framme vid det goa och glada 80-talet. Vad händer då? Jo, jag hoppar med på tåget! Såklart! Hur skulle jag inte kunna göra det? Killarna har valt ut fyra 80-talsfilmer som gemensamt recenseras i december, en varje fredag, och jag passar på att se filmerna jag med. Mina recensioner kommer dock upp aningens senare än resten av gänget, jag har ju en fredagsfemma att tjonga upp på bloggen först. Kl 16 kommer mina decenniertexter, en varje fredag resten av månaden.

.

.

.

2. Så mycket bättre blir inte bättre än såhär

Alltså shiiiit vad bra Så mycket bättre 2014 har varit – och är. Imorgon är det sista programmet och jag kommer sakna det som tusan, det här gänget har varit helt otroligt bra. Det finns en sån värme mellan dessa sju artister, det känns som jag hänger med mina kompisar när jag ser dom på TV. Och just den där känslan fick jag så himla starkt när jag såg Carolas dag. Det kändes som om hon för första gången i sitt liv hittat ett sammanhang där allt var okej, där hon var okej och alla sju är så störtsköna och bara visar kärlek och respekt mot varandra. Det känns som att dessa sju artister har fått ett filmspanargäng och det är nåt som jag verkligen unnar alla här i världen.

.

.

.

1. Årets sista flmspanarträff

Imorgon. Årets sista filmspanarträff. Det elfte gemensamma filmspanarbiobesöket för i år. Det 32:a någonsin. Filmspanarna växer, det är coolt, vi blir fler och fler. Det är härligt att vara en del av någonting när man har världens ensammaste hobby. Jag vet inte vad som skulle kunna vara mer ensamt än att titta på film egentligen, samla på frimärken? Föda upp vandrande pinnar? Filmspanarna är dessutom en klubb där man kan vara precis som man är, hur nördig som helst och ändå passa in. Hur ofta händer det, ärligt nu?

.

.

11 svar på ”Fredagsfemman #148”

 1. #5: Ahhhhhh..håller med! Jag var inne och kikade när den släpptes. Kan bli MAGI banne mina ord. Underbart. Tillhör dem som faktiskt inte har några större problem med trailers….tycker snarare de kan hjälpa till att bygga upp känslan…som här! (bra gjorda trailers alltså)
  Har du sett Star Wars-teasern! Lika magisk spänning där! 😉

  #3: Härligt projekt det där! Jag brukar hänga runt och läsa! Såklart nurå hos dig med!

  #2: ojojoj….vad ska jag göra för att få dig att bojkotta den satans kanlen….? 😉 Illa. Vi behöver avprogrammera dig!!!

  #1: Håller fullständigt med om att det är skönt att få vara nörd i ett sällskap som ”förstår en”….(ha vilken klyscha! Men sann!) Jag är tacksam för att få vara distansmedlem…(eller företräda ”Norrköpings-chartern” som det antagligen hade hetat i Sons of Anarchy!)

  Go Decemberhelg! 🙂

  1. Steffo:
   5. Nix, har inte sett Star Wars-trailern. Vill inte. Vågar inte. Ska inte. Inte än.

   3. Du är inte sugen på att skriva om filmerna du med?

   2. Jag bojkottar den kanalen 98% av all TV-tid, dessutom känns det som att det är mindre reklam när jag tittar på tv4play. Det är säkert inte så men det känns så 😉

   1. Jag tycker du bor alldeles för långt bort. Eller vi andra alldeles för långt från Norrköping!

   Trevlig helg! 😀

 2. 5. Har hållit mig! Ska jag tjuvkika lite ändå??? Såg dock nya Star Wars 7 trailern. Var inte riktigt imponerad…

  3. Yay! Kul att du är med! 🙂

  1. Yay! Kul att du är med! 🙂

  God helg!

 3. Jurassic Park är ett av mina starkaste barndoms-films-minnen (jag var 8 år när jag såg den på bio med pappa och bästa kompisen). Vi hade en sån där Volvo med extrasäten i bakluckan, så man satt bak och fram och tittade ut genom bakluckans ruta. Efter filmen på väg hem satt vi där och lekte vi att vi var jagade av dinosaurier. Vi skrek med skräckblandad förtjusning. Tror inte en ny Jurrasic Park kan uppbåda storhetskänslan av att se dessa mega-dinos på film för första gången. Jag kollade 01.49 minuter in på trailern, ville inte veta mer, men jag fick Godzilla-feeling, man har valt att fokusera på The Monster Dino liksom. Charmen med första Jurassic Park var att det var nytt och storartat och faran kom smygande… och det blev riktigt ruggigt emellanåt. Nu känns man rätt förstörd som filmtittare, man har sett det mesta; Godzillas, LOTR-jättar, aliens, robotar, zombies, katastroffilmer. Svårt att toppa 🙂

  1. Cecilia:
   Men det man har när det kommer till dinosaurier är precis det du skriver, alla vi som fick uppleva Jurassic Park på det där over-the-top-viset tror jag har en önskan om att få uppleva just den känslan igen och kanske – kanske – släpper man garden lite mer då och låter sig svepas med in på Isla Nublar.

   Personligen kan jag inte dricka en kaffe i bilen ens och definitivt inte ställa muggen på instrumentbrädan. Jag ser skakningarna på ytan direkt 😉

 4. 5 Kan förstå din känsla men i mitt fall heter filmerna Mad Max: Fury road och Spectre. Klart att jag kollar in J.W har man en hylla vikt till dinosaurier i hemmet är det ett måste. Star wars är för mig en pulssänkare men iofs kan det bli bra nu när Lucas är ute ur leken.
  3 Jag är med på en av filmerna förhoppningsvis om tiden räcker till.
  2. Har sett men tröttnat detta blir sista säsongen.
  1. Hälsa alla från Karlstadsfillialen

  1. filmitch:
   5. Spectre känns som julafton deluxe för både fanatiska James Bond-fans och oss andra. Kan det gå fel? Inte en chans va? 😉

   1. Det ska jag göra. Trevlig helg! 🙂

 5. 5: Tror nog jag kan hålla mig utan några större problem, trailers verkar ha förlorat lite av sin dragningskraft. Jag har blivit för vuxen: jag vet ju att jag kommer att få se hela filmen så småningom.

  3: Yay

  1: Dubbelt yay!

  Vi ses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.