Fredagsfemman #167

17 april, 2015

5. Daredevilhajpen

Ibland dyker det upp företeelser som på nåt sätt blir större än sig själva. Serien Daredevil på Netflix till exempel. I New York täckte Charlie Cox´s nuna hela skyskrapsfasader och mina någorlunda normala förväntningar höjdes en smula. Det kanske ÄR stort det här? Daredevil utan Ben Affleck, visst ökar pulsen en smula? Så kom jag hem och sociala medier översvämmas av superlativ från folk som sett serien. Jubel och visslingar, applåder och stampa takten och sen det tomma livet när serien var slut och sedd. Jag har sett serien nu och jag måste säga att hajpen var en….hajp. En välregisserad hajp. Jag tycker serien är bra, välgjord, snygg och sevärd men mer än 3+ kommer den inte upp i.

.

.

.

4. Red Army

För alla som gillar hockey (eller alla som gillade hockey då när det begav sig, när Sovjet vann allt och precis hela tiden) borde Red Army vara rena rama julafton. Själv får jag nostalgifrossa och vill typ springa till biografen. Filmen har biopremiär idag (på Zita och Bio Rio). Här kan du läsa mer.

.

.

.

3. Melanie Lynskey

Hon har setts i så många filmer och så många TV-serier, ansiktet är så välbekant att hon känns som en släkting. Men nu – ÄNTLIGEN – har Melanie Lynskey fått kliva fram i det riktiga rampljuset i och med att hon har en av huvudrollerna i serien Togetherness. Togetherness är en alldeles YPPERLIG serie, skapad av Duplass-bröderna Jay och Mark och med samme Mark i den andra huvudrollen, den som make till Melanie. Det är värt en HBO-prenumeration bara för att se den här serien!

.

.

.

2. Amanda Peet

Den andra kvinnliga huvudrollen i Togetherness innehas av Amanda Peet, detta träblåsintrument till skådespelerska – normalt sett. Men här blommar hon ut i all sin prakt och spelar nåt som borde vara helt utanför sin vanliga comfort zone, den som alltid är ”bara” den snygga tjejen. Att hon hamnar tvåa och Melanie trea beror på att jag VET att Melanie är bra medans Amanda förvånar mig som fan. Hon är galet bra här! Se hela serien så förstår du vad jag menar.

.

.

.

1. The Filmspanarträff

Imorgon är det dags för den månatliga filmspanarträffen. Biobesök, middag och mys. Spännande tider, vad blir det för gemensam film vi ska se? Det känns som lite stiltje på biofronten nu innan The Avengers 2 kliver in nästa vecka. Men vad det än blir så blir det bra, vi ser ju på filmen tillsammans.

.

.

 

{ 8 comments… read them below or add one }

Steffo april 17, 2015 kl. 09:55

5. Ligger i startgroparna på den här rackarn. För intressant för att hoppas över.

4. Jag både älskade och avskydde de här gossarna när jag var liten. De vann ju hela tiden! Fy alltså! Intressant kombo…Herzog och Hockey! 🙂

3/2. Ska jag alltså ge serien chans? Alltså?

1. Ha det askul!

Go helg! 🙂

Svara

Fiffi april 19, 2015 kl. 09:16

Steffo:
5. Bara att börja Daredevla, sen kan du nog inte sluta 🙂
4. Det var inte så mycket Herzog inblandad som min inlästa källa gjorde gällande men ändå, visst känns filmen intressant.
3&2. Givetvis! Absolut! Ja! Korta och inte så många avsnitt, tämligen lättsmält (om man inte börjar analysera föööör mycket)

Trevlig söndag!

Svara

Carl april 17, 2015 kl. 10:23

4. Nu får Niklas äntligen se klart filmen.

1. Det finns väl all anledning att tro att filmen kommer vara bättre än Avengers 2. Det är som när ljudet sugs ut inför en stor smäll i moderna blockbusters. Den där tystnaden är mer njutbar än dunderbrölet som följer.

Svara

Fiffi april 19, 2015 kl. 09:16

Carl:
Dom kan nog vara bra båda två fast på lite olika sätt 😉

Svara

Henke april 17, 2015 kl. 12:37

5. En blind superhjälte? Jag stålsätter MOT hajpen

4. Hade varit mer intresserad av den OM DET VARIT Herzog. Nu är det inte det, va, och jag passade på denna film redan på filmfestivalen i vintras.

3. Hon är suverän i am-indy-filmen Hello I must be going (2012)… Revy? Javisst: http://fripp21.blogspot.se/2012/11/hello-i-must-be-going-2012.html
Och: http://fripp21.blogspot.se/2012/12/stockholms-filmfestival-2012.html

1. Yay! Ny sittplats testas imorgon.

Svara

Fiffi april 19, 2015 kl. 09:17

Henke:
5. På riktigt? Du säger nej alltså?
3. Ska kolla in den. Tack för tips! 🙂

Svara

Sofia april 17, 2015 kl. 14:53

3: En favorit från Heavenly Creatures. Det var hon som dessutom fick ge sitt efternamn till det drabbade paret i The Frighteners.

1: Se you there!

Ha en bra fredag

Svara

Fiffi april 19, 2015 kl. 09:18

Sofia:
Trevlig söndag! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: