Fredagsfemman #171

5. Vad säger du? Lite Tom Hardy på listan kanske – som omväxling?

Va fan ska jag göra då? Han är ju superaktuell på bio med sin gestaltning av den tossige Mad Max. Aldrig förr har så många sett hans fejs på bio samtidigt. The Dark Knight Rises räknas inte, då hade han en 6-cylindrig motor över hela ansiktet. Imorgon kommer min recension av filmen.

.

.

.

4. Amy Schumer

Den 14:e augusti går filmen Trainwreck upp på biograferna. Bill Hader är med, Brie Larson är med och en viss Amy Schumer har huvudrollen. Vet du inte vem hon är, kolla in den här fenomenala under-bältet- stand-up-showen eller kolla här när hon roastar Charlie Sheen!

.

.

.

3. Happyish

Den bästa lilla charmigt-roliga-men-ändå-med-en-twist-av-allvar-serien som går just nu heter Happyish. Huvudrollerna spelas av Kathryn Hahn och Steve Coogan men det går även att skymta en fining som Ellen Barkin på ett hörn. Skrattet fastnar lite i halsen och jag vill renovera kontoret, göra det 300 kvadratmeter större så det ser ut som Coogans arbetsplats. Och sen vill jag att Kathryn Hahn ska bli jättekänd för hon är typ bäst.

.

.

.

2. Sthlm Italo Disco Parteeeyyyyy

Koto, Vince ‘Scotch’ Lancini, Shanghai/Rex, Ken Laszlo och Fancy, ja precis, Slice me nice-Fancy, Chinese eyes-Fancy, Bolero-Fancy, faaaaan-va-bra-han-vaaaaa-Fancy! Tänk, alla dessa ska jag få se på Nalens scen ikväll och imorgon. Det ska bli kul. Det ballaste för mig ska bli att få se och höra Shanghai igen då en av mitt livs största konsertupplevelser var Shanghai på Amazon i Flen 1985. Jag grät i två veckor efteråt, tänkte att ”nu kan jag dö, nu har jag varit med om allt jag behöver se och göra”. Och nu TRETTIO år senare inser jag att jag hade fel. Jag ska ju få se dom IGEN!

.

.

.

1. Filmspanarträff

Allt man vill göra hinner man med. Det är min fasta övertygelse och nåt jag försöker leva efter även om det fanimej inte är lätt alla gånger. Imorgon är det både jobb, filmspanarträff och discoparty men jag ska försöka pussla ihop det. Det kommer funka. Allt jag vill hinner jag-mantrat går på repeat mellan öronen.

.

.

10 svar på ”Fredagsfemman #171”

 1. Hardygrabben är stabil! Inte tal om annat!
  Happyish är riktigt bra! Min nya ”fredagsserie”?
  Discopartaj! Du vet då att roa dig! (själv får jag väl köra runt lite med ”hulkis”)

  Filmspanarmeet!! Have fun!

  Go och (disco-hoppig) helg! 🙂

  1. Steffo:
   Lite synd att det bara släpps ett avsnitt i veckan av Happyish. det är en sån serie man vill goffa ner sig helt i känner jag. Motsatsen till 100 Code 😉

 2. Var och såg Mad Max igår kväll – första gången jag trotsade mina principer och gick på en premiär.
  Happish har sneglat på den men har precis upptäckt Veep som är underbar väntar med denna – räcker med en komedi i stöten.
  Trevlig helg

 3. 5: Arboga levererar på Hardy — yay 🙂
  4: Amy har jag lyssnat på genom Spotify — väldigt rolig!
  2: Åhhh, då får du hälsa Shanghai så mycket, det ligger en vinylskiva här hemma någonstans 🙂
  1: Yay 😀

  Ha en vilsam fredag, det ser ut som om du skulle behöva den…

 4. 5. Mina tankar om denna rulle med ”testosteron i tanken” (som Fredrik Sahlin uttryckte det, hmm?) kommer imorgon.
  2. Hostlåten?
  1. Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.