Fredagsfemman #184

5. Jahopp. True Detective 2 är slut.

Det får räcka med ett torrt konstaterande angående detta, jag har inget mer att säga. Jag har lika svårt att känna mig nöjd som att känna mig besviken, det är trots allt bara en TV-serie, inget livsavgörande. Och Nic Pizzolatto lär nog inte behöva svälta framöver.

.

.

.

4.  Amy Schumer

På onsdag har filmen Trainwreck premiär. Manuset är skrivet av Amy Schumer och hon spelar huvudrollen själv. Om jag säger såhär (utan att spoila min egen recension för mycket, den som finns att läsa här på tisdag): planera in ett biobesök nästa vecka om du känner för att skratta en stund!

.

.

.

3. Mammon

På söndag kväll ger jag den nya norska thrillerserien Mammon en chans. SVT1 klockan 21.00.

.

.

.

.

2. Bosch

TV-serien Bosch är verkligen allt som True Detective borde ha varit. Väldigt lika i uttryck, introt känns som det är gjort av samma ”introbyrå”, det är många härliga vyer över motorvägsmyller i Los Angeles-området (och är det nån som får för sig att muttra att Bosch härmas, nix pix, så är det inte, den här serien kom nämligen först) och den handlar om en man som är en true detective i ordets bästa bemärkelse – Harry Bosch (Titus Welliver) – som får några skelettdelar på halsen som visar sig tillhöra en 13-årig pojke. Det här är ett JÄTTETIPS till alla som gillar den här typen av polis/mordutredningsserier och som uppskattar rollfigurer som man känner sympati för, som man bryr sig om. Vill du läsa mer om Bosch, hoppa in till Flmr ögonaböj!

.

.

.

1. Filmspanaträff – och nån som heter Fiffi väljer film!

Tänk om det hade varit min tur att välja film i december. Tänk vad kul det hade varit att få hela filmspanargänget att se Creed. Men så blev det inte, augusti blev min månad och imorgon ska vi se The Man from U.N.C.L.E. Det ska bli intressant – det med.

.

.

 

11 svar på ”Fredagsfemman #184”

 1. 5. Jahopp. Andra säsongen var en magnifik besvikelse för oss som älskade S1.

  4. Amy Schumer har jag såklart koll på. Tror till och med att det var jag som tipsade dig om henne för inte så länge sedan! 🙂

  2. Låter intressant.

  1. Yay. Ses imorgon!

 2. 5 I väntan på att min dotter ska komma hem från Baltikum ar jag väntat med det sista avsnittet men jag fann serien vara (än så länge) bra – kanske därför att jag hade ganska modesta förväntningar.
  3 Helt ok serie – har sett ett par/tre avsnitt.
  1 Hälsa alla och hoppas filmen är bra 🙂
  Trevlig helg

 3. 5. Jahopp. Årets tv-besvikelse redan nu? Tror fan det.
  4. Blir att spana in!
  3. Lite sugen på den. Norskarna kan ju verkligen det här med tv!
  2. Japp, ALLA måste se Bosch! 🙂
  1. Ha det kul! Utrikiska recensenter på sina håll hojtar ju om perfekt sommarpopcorn! Lovande!

  Och….GO HELG! 🙂

  1. Steffo:
   1. Var inte Game of Thrones-säsongen lite av en besvikelse den med?
   2. +1 på den! ALLA!
   1. Jag känner mig avslappnat skeptisk till hojtandet men det brukar vara bra att inte ha några förväntningar.
   Go helg! 🙂

 4. 2. Har sett den där annonseras överallt, förgäves. Med två rekommendationer här blir man ju lite mer nyfiken.

  1. Så här långt har ju sommaren varit bra för spion-tv från 60-talet på bioduken. Fast filmen är väl sekundär i det här sammanhanget. Ses imorgon.

  1. Carl:
   2. Jag tycker Bosch känns som en begriplig variant av TD2. Passade mig som handen i handsken. Ge den en chans vettja, det är ju bara att stänga av om det inte klickar 😉
   1. Vi ses snart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.